fbpx

Dan Martin nyerte a Giro 17. szakaszát, Bernal megrogyott

Az összetett esélyesek küzdelmét hozta a Giro d’Italia 17. szakasza, az utolsó emelkedőn óriási meglepetésre Bernalt Yates és Almeida leszakította, ami megmutatta, hogy a rózsaszín trikós nem verhetetlen. A szakaszt szökésből Dan Martin nyerte. Valter Attila is áldozatul esett a kemény tempónak,  a 16. helyre csúszott vissza az összetettben.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia 17. szakasza ismét keménynek ígérkezett, a 163 km-es etapon egy harmadik és két első kategóriás emelkedő várt a versenyzőkre, ráadásul a szakasz is egy kemény hegyibefutóval végződött, ami garancia volt arra, hogy a legjobbak össze fognak csapni a rózsaszín trikóért.

A nap szökésébe ezúttal több nagy név is bekerült, pl Dan Martin a szakaszgyőzelemért, Gianni Moscon előretolt segítőként, Geoffrey Bouchard a hegyitrikóért vállalkozott hosszú szökésre. A mezőny élén a BikeExchange csapata dolgozott, egyértelműen mutatva, hogy Simon Yates nem mondott le a rózsaszín trikóról. Az első elsőkategóriás hegyen  négyen (Pedrero, Moscon, Martin, Bouchard) voltak elöl a szökésből, és Bouchard nyerte a hegyet, mellyel tovább növelte az előnyét a kék trikóért vívott harcban. A főmezőnyben az utolsó előtti hegyen többen küzdöttek problémákkal, többek között Remco Evenepoel és Valter Attila sem bírta a születésnapos Nieve tempóját. A lejtőn a főmezőny végében bukás történt, többen a földre kerültek, köztük a közben felérő Remco Evenepoelról sem lehetett tudni, hogy folytatni tudja-e a versenyt, de végül visszaült a belga a kerékpárjára.

Az utolsó hegyen Dan Martin hagyta ott a többieket és vállalkozott arra, hogy egyedül teljesíti az első kategóriás emelkedőt. A mezőnyben közben az Ineos vette át a kezdeményezést, aminek nagyon sokan áldozatul estek, köztük több összetettmenő is, gyakorlatilag csak Bernal, Yates, Almeida és Caruso maradtak az élen az esélyesek közül. Meglepetésszerűen Almeida indult meg egyedül, majd Yates váltott tempót, amit Bernal nem tudott átvenni. Bernalnak komoly problémái voltak, szerencséjére ott volt a csapattársa, aki tudott neki segíteni, de hátulról többen utolérték. Yates és Almeida párosa együtt haladtak és közel 1 percre el tudtak menni Bernaltól, miközben Martin még 25 mp előnnyel volt az élen. Végül Dan Martin hazaért és megnyerte élete első Giro szakaszát. Almeida a végén otthagyta Yateset, mellyel ő szerezte meg a második helyet. Yates majdnem 1 percet adott Bernalnak, aki komolyan szenvedve ért be a célba.

Az összetettben továbbra is Bernal áll az élen és az előnye csak Yateshez és Almeidahoz képest csökkent, de látható, hogy a kolumbiai sem verhetetlen és akár igazán izgalmas lehet még a 2021-es Giro d’Italia vége.

Valter Attilának sem sikerült ezen a szakaszon a bravúr, az 59. helyen ért célba közel 20 perc hátránnyal az elsőhöz képest, amivel visszacsúszott az összetettben a 16. helyre.

Dina Márton a 66. helyet szerezte meg ezen a szakaszon és a 100. helyen áll az összetettben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo