fbpx

Cyclo-cross Országos Bajnokság 2022 beszámoló – eredmények, fotók

Hétvégén a Városliget adott otthont a Cyclo-cross Országos Bajnokságnak, ahol az elit férfiaknál Búr Zsolt, az elit nőknél pedig Vas Kata Blanka volt a legjobb.

Január 9-én a magyar cyclo-cross élet a Városligetbe költözött, az év legrangosabb versenyét, az országos bajnokságot a Királydomb és környékén rendezték meg. A helyszín igencsak nézőcsalogatónak bizonyult, rengetegen látogattak ki a versenyre, Magyarországon ritkán látni olyan cyclo-cross versenyt, amikor a célegyenest teljes egészében megtöltik a nézők, itt viszont megtörtént és ezenfelül a domb tetején a szalag mellett is végig szurkolók sorakoztak, ahonnan gyakorlatilag a teljes pályát be lehetett látni.

A fagyos talaj, a nem túl szélsőséges terepviszonyok és a kis terület kombinációja technikai elemekben szegény pályát eredményezett, ahol sokat számított, hogy ki az erős. Bár a kiolvadó, majd az újra megfagyó jeges talaj helyenként meglepetéseket okozott, aminek páran áldozatul is estek.

A megszokott menetrend szerint zajlottak a futamok, elsőként az U11, WU11, U13, WU13 futam rajtolt el, ahol szoros csata alakult ki a legjobb U13-asok között, az első körben a Magyar Kupa nyertes Szilasi Dániel technikai probléma miatt kiszállt a győzelemért folytatott versenyből, a Kovács Béla, Molnár Ágoston, Bánfai Olivér alkotta trió viszont az utolsó elejéig nyílt versenyben álltak egymással, amit végül Kovács Béla nyert meg. WU13-ban Hegedűs Heléna nyert magabiztosan, U11-ben Horváth Leó nem talált legyőzőre, míg WU11-ben Storcz-Nagy Réka ért elsőként célba nagy fölénnyel.

Az U15, WU15, U17, WU17 futam is izgalmas versenyt hozott. Az U17-esek közül Vas Barnabás, Takács Zsombor és Pakot András vonatoztak két körön keresztül, a harmadik körben viszont Vas Barnabás tudott ellépni, akit már nem tudtak utolérni. WU17-ben Bruchner Regina nyert stabil előnnyel, U15-ben Berencsi Benedek is közel 1 perces különbséggel haladt át elsőként a célvonalon, WU15-ben pedig Szücs Borbála bizonyult ezen a napon a legjobbnak.

Ezután következett az U19, WElit, WU19, WMaster futam, ahol hazánk legnagyobb cycloc-cross sztárját Vas Blankát is láthattuk versenyezni. U19-ben gyorsan az élre állt Takács-Valent Márk, akinek a verseny során nem volt veszélyben az első helye. A 30 mp-cel később rajtoló nők között Vas Blanka pillanatok alatt mindenkit otthagyott, és elkezdte utolérni a fiúkat, olyannyira jól haladt a világelit női versenyzőnk, hogy végül minden U19-es fiút megfogott. A nőknél második helyen Schmidel Regina ért célba, míg a harmadik helyet Jordán Dorka szerezte meg. A WU19-ben Oravecz Lora ért be elsőként, míg a WMasterek között Király Katalin szerezte meg a bajnoki címet.

Az Elit, Master1 futamban Búr Zsolt győzelméhez nem fért kétség, a rajttól fogva folyamatosan távolodott mindenkitől és végül stabil előnnyel nyerte meg az újabb bajnoki címét. A második helyet Székely Benedek szerezte meg, míg harmadikként Cser Gábor ért célba. Érdekesség, hogy az Elit kategória első négy helyezettjéből hárman 40 év fölöttiek. Master1-ben viszont óriási csata zajlott a bajnoki címért, ami végül csak a hajrán dőlt el, Nochta Zsolt sprintelte Süle Róbertet.

Az utolsó futamban a Master2, Master3 és Master4 korosztályok rajtoltak. Master2-ben Adame László tudott ellépni Horváth Szabolcstól a második körben, mellyel végül megszerezte a bajnoki címet. Master-3ban már kicsit szorosabb volt a verseny, de Kiss Attila végül stabil előnnyel nyert, Master4-ben pedig Hajagos István volt a legjobb.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo