fbpx

Cube Pathos fejvédő

A Cube mtb fejvédője, a Pathos jó ár-érték aránya mellett kellemes dizájnjával, jó szellőzésével, teljes személyre szabhatóságával és egyéb extrákkal hívja fel magára a figyelmet. Ha sisakot keresünk éppen Cube montink mellé akkor mindenképpen érdemes számításba venni a Pathost.

A Cube kerékpárokról többségében már mindenki tudja, hogy jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, a minőséghez elfogadható ár tartozik (még most a covid+infláció után is), viszont hazánkban a kiegészítők még nem annyira ismertek, pedig a Cube-nak brutális kiegészítő és ruházat választéka van (a régebbi gyárlátogatásos és jövő évi újdonságok bemutató cikkeinkben már többször utaltunk rá) és a kerékpárokhoz hasonlóan jó ár-érték aránnyal és minőséggel rendelkeznek. A fejvédőkben is hatalmas a választék, jó pár erre specializálódott céget megelőznek, gyakorlatilag mindenféle területre kínálnak kerékpáros sisakot a belépőtől a top kategóriáig. Ahhoz már kérdés sem fér, hogy Cube bringánk mellé bátran vehetünk Cube fejvédőt, sőt inkább az a kérdés, hogy más márkájú bringa mellé vegyünk-e Cube-ot.

A Pathos a Cube mtb fejvédő palettájának belépő modellje, de ez messze nem jelenti azt, hogy ez egy olcsó, rossz sisak lenne, mert minden benne van, amire a montizáshoz vagy túrázáshoz szükségünk lehet, talán még egy kicsit több is. A Pathos dupla In-Mold technológiával készül, ami azt jelenti, hogy nem csak felül található héj a belső EPS habon, hanem alulról is rásütöttek egy héjat, aminek akkor van fontos szerepe, ha éppen nem viseljük a sisakot, ugyanis ilyenkor az alsó héj megvédi a habot a benyomódásoktól, sérülésektől, pl amikor leejtjük a fejvédőt vagy letesszük valahova. MTB sisak lévén hátul jobban leér, mellyel védi a tarkónkat.

A megfelelő illeszkedésért egy 360 fokban állítható fejkörméret-állító rendszer került a Pathosba, amin egy tekerő segítségével tudjuk pontosan a fejünkre szabni a sisakot. Emellett a pántelvezetést úgy tervezték meg, hogy ne zavarja a fülünket kerékpározás közben. Fontos szempont, hogy a szivacsok kivehetőek és moshatóak, tehát nem kell a zuhany alatt bűvészkedni ha ki akarják mosni őket, plusz kétféle vastagságban kaphatóak, így ha elhasználódtak akkor tudjuk pótolni őket és nem kell új sisakot venni, plusz a vastagság megválasztásával mindenki ízlésének megfelelően tudja beállítani a sisak kényelmét. Ezenkívül szivaccsal védett az állcsat melletti rész, így az biztosan nem fogja bringázás közben irritálni az állunkat. A sisak hátulján X-Lock rögzítési rendszert találunk, ahová a Cube gyári hátsó lámpáját (Light CMPT) tudjuk egy mozdulattal feltenni, ami csupán 3 790 Ft-os ajánlott megvehető, ezzel akár helyettesíthetjük vagy kiegészíthetjük a hátsó lámpákat városi közlekedés során.

15 nagy méretű szellőzőnyílást találunk a Pathoson, de ezenfelül még légcsatornákat is terveztek a fejvédőbe, melyek segítik, hogy mindig megfelelő mennyiségű hűtés érje sisakviselés közben a fejünket. Az első szellőzőnyílásokon rovarháló védi a fejünket a nem kívánt szárnyas ízeltlábúaktól. A sisak elején egy napellenző található, ami levehető, mindenki az ízlésének, kedvének, időjárásnak függően tudja viselni a fejvédőt.

A Cube Pathos 7 színben és 3 méretben (M: 52-57cm, L: 57-62cm, XL: 59-64cm) megvásárolható, az egészen nagy fejjel rendelkezők is megtalálhatják a számításukat ebben a sisakban.

Ajánlott fogyasztói ár: 29 990 Ft

További információk a Cube honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo