fbpx

Critical Fest a Fonóban

Bringás napra kerül sor 2010. szeptember 11-én a Fonó Budai Zeneházban. A kerékpáros programok 17 órakor kezdődnek, 20 órától koncertekre is sor kerül.

Critical Fest

Critical Fest

„A rendezvényt áprilisra szerveztük, de akkor elmaradt. Ami változatlan: Nagyjából 300 méteren belül két nagy bicikliút is található a Fonó közelében, na meg mi is bírjuk, ha bringával járhatunk, és itt van a zeneház, tehát azt találtuk ki, hogy ezen a szombaton, 11 nappal az őszi Critical Mass előtt,  „felültetjük a művészetet” két kerékre.

A program már délután elkezdődik, amikor is lesz pl. sodronyzár tesztelés, szimulált kerékpárlopással, ha letolod a bringádat, ingyenes átvizsgálják, ha van használt biciklilámpa elemed, hozd le, összegyűjtjük, bringanaptárt árusítunk és lesz még rengeteg egyéb apróság, érdekesség, hasznosság. Este jönnek a zenészek, természetesen biciklin.

A Recikli-Bicikli (Recycle-Bicycle) társulat újrahasznosan és trendin kerékpáron is: kreativitás, környezettudatosság, kézművesség és biciklis kultúra – magyar tervezők kétkeréken!

A kerékpár alkatrészekből és hulladékokból kreált kollekciókat valamint a trendi, mutatós biciklisruhákat felvonultató, rendhagyó divat-show-ban a fiatal, zömében pályakezdő iparművészek és öltözéktervezők fantáziaruháit ismert színészek, táncosok teszik még elevenebbé a képzeletbeli kifutón… Tervezők: Herold Henrietta, Kele Kitti Noémi, Énekes Annamária/Uhlár Kamilla/Oravecz Anna , Zuzan Ágnes, Cséfalvay Fanni és Kránitz Orsolya, Iványi Jozefa, Kósa Annamária, Balázs Viola és Gál Katalin, Kormos Zsófia, Szegedi K. Torella Alice, Tóvaj Rozália, Szabó Réka és Oláh-Gál Boróka, Abodi Dóra és Deák Tünde.

Végül a Syntax Orchestra bicajos filmekből összevágott, ezáltal önálló mozivá lett bringás film alá muzsikál (ősbemutató!). Aki bicajjal jön (kerékpártároló van) annak kedvezményes a beugró az esti koncertre, aki nem, annak is megéri.

Belépő: Bringával 500.Ft, bringa nélkül 800.-Ft, diákigazolvánnyal 200 Ft”

További információk és részletes program: www.fono.hu

Forrás: Critical Fest sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo