fbpx

Casco MTBe 2 fejvédő

Fejvédő e-montisok számára fejlesztve! Az elektromos rásegítéses mountain bike-ok elterjedése a határok kitolódásával és az egyre durvább terepek meghódításával újabb kihívások elé állította a fejvédő gyártókat, olyan sisakokat kellett tervezni, amik maximális védelmet biztosítanak az új szegmens számára, de mellette kényelmesek maradnak és persze megjelenésükben is jól passzolnak a bringásokhoz. A Casco ezt felismerve tervezte meg az MTBe 2 fejvédőt, ami maximális védelmet nyújt a felhasználóinak. Természetesen nem csak az e-montisok számára használható, hanem a durvábban bringázó vagy nagy védelmet igénylő normál montisok számára is jó választás.

Az elektromos rásegítéses MTB-k elterjedésével újabb igények merültek fel a piacon, egy olyan új szegmens jött létre, akiknek az eddigiekhez képest több védelemre lett szükségük, elég csak arra gondolni, hogy az e-mtb-k mekkora gumikkal rendelkeznek egy hasonló kategóriás normál kerékpárhoz képest vagy az erősebb fékekre és a nagy rugóutakra, amik így összesen nagyobb sebesség elérését teszik lehetővé olyanok számára is, akik nem feltétlenül annyira képzettek. Plusz magasabbra és gyorsabban lehet eljutni ezekkel a bringákkal, arányaiban véve sokkal több (durva) lejtőt meghódítva. Nem kérdés, hogy számukra szükséges a maximális védelem, mert ha elesnek akkor benne van, hogy nagyobbat esnek. A Casco nekik fejlesztette az MTBe 2 sisakot, ami mind biztonságban, mind kényelemben, mind dizájnban megfelel ennek a kategóriának.

A Casco fejvédőknél mindig kiemeljük a megerősített tarkóvédelmi zónát, mert ez az egyik legsérülékenyebb pontja a fejnek, amire a német gyártó kiemelten figyel, ez az MTBe 2-nél sincs másképp, ez a sisak robosztus, maximális tarkóvédelmet kapott.

A kényelemért és a megfelelő illeszkedésért a CASCOfit hálót építették be az MTBe 2-be, ami az elődjéhez képest még jobb szellőzést és kényelmet biztosít. A minden egyes fejformához egyaránt kényelmesen illeszkedő belső hálónak köszönhetően a fejünk nem érintkezik közvetlenül a sisakkal, így a háló és a sisak közötti részt átjáró hűsítő menetszél folyamatosan biztosítja a maximális szellőzést és a levegő állandó áramlását. Emellett a Disk fit Vario méretállító rendszer is bekerült a fejvédőbe, mellyel 3 dimenzióban tudjuk a fejünkre állítani a sisakot, ennek a rendszernek és a háromféle méretnek (S, M, L) köszönhetően gyakorlatilag bárki be tudja állítani a fejére az MTBe 2-t. Csatként a Casco Loc Plus rendszert találjuk ebben a sisakban, amit akár menet közben egy kézzel ki, illetve be tudunk csatolni.

A szellőzés fokozása érdekében nagy méretű szellőzőnyílások kerültek a fejvédőre, melyeket elöl alumínium rovarháló borít annak érdekében, hogy a darazsak, méhek és egyéb kellemetlen rovarok ne tudjanak berepülni a sisakba. A modern MTB igényeknek megfelelően egy 8 fokozatban állítható napellenző található a Casco MTBe 2-n, amit az igényünknek megfelelően tudunk beállítani. A dizájnt és a funkciót ennél a fejvédőnél ötvözte a Casco a Struktur felülettel, ami amellett, hogy futurisztikusan egyedi megjelenést ad a sisaknak egy karcálló felületet is biztosít, ami a tartósság szempontjából fontos.

A téli felhasználásra is gondoltak ennél a fejvédőnél, tudunk hozzá fülvédőt vásárolni, mellyel hidegben is kényelmes, meleg viselet. Ezenkívül esővédőhuzat is elérhető hozzá. A Casco sisakok sajátja a MyStyle zsinór, amivé azonkívül, hogy egyedivé változtathatjuk a sisakot, a láthatóságunkon is javít a 360 fokból látható fényvisszaverő zsinór.

A Casco MTBe 2 nagyon sok színben elérhető, így mindenki megtalálja az ízlésének leginkább tetszőt.

Ajánlott fogyasztói ár: 63 900 Ft.

További információk a gyártó honlapján.

Itt pedig megtaláljátok a hozzátok legközelebbi Casco sisakokat áruló kerékpárüzletet.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo