fbpx

Bringatúra és Mountain Bike maraton a Hortobágyon

Újabb kerékpárosoknak szóló programmal jelentkezik a Budapest Sportiroda (BSI): a többnyire futóeseményeket szervező cég 2010. július 10-én, szombaton rendezi a 7. E.ON Délibáb Sportnapot a Hortobágyon, melynek keretében két távon, 56,8 és 28,6 kilométeren kínál indulási lehetőséget a kerékpárosoknak.

Bringatúra és Mountain Bike maraton a Hortobágyon

Bringatúra és Mountain Bike maraton a Hortobágyon

A verseny és a terep egyaránt speciális. Nem minden nap adódik alkalom ugyanis a világörökség részeként nyilvántartott Hortobágyon kerékpározni, különösen nem olyan helyeken, amelyek az év többi részében zárva vannak a látogatók elől. A BSI eseményén most erre lesz lehetőség, ráadásul a sport mellett a helyi hagyományok bemutatása – például lovasbemutató – és hortobágyi ételkóstolás (gulyás, slambuc) egyaránt szerepel a sportnap programjában. A kerékpározás mellett az E.ON Délibáb Sportnapon futó- és túratávokon is lehet nevezni.

A Mountain Bike maraton két távjának rajtja 9 órakor lesz a Mátai Ménes bemutató lovaspályánál. A versenyen kívül indulók, akik a két távon teljesítménytúrázni szeretnének, egészen 10 óráig rajtolhatnak. A hosszabbik, 56,8 kilométeres táv először Mátát, majd Kónyát és Nagyhortot érinti, ezután következik a Puszta, végül a hortobágyi halastavak érintésével érnek vissza a kerékpárosok a lovaspályára. A 28,6 kilométeren indulók kisebb kört tesznek a Hortobágyon: többek között a Tonnás csatornát és a halastavakat útba ejtve kanyarodnak vissza Máta felé. A Mountain Bike maratonon az időmérés chippel történik. A verseny után minden induló részt vesz egy sorsoláson, melyen a támogatók ajándékát sorsolják ki.

Bringatúra és Mountain Bike maraton a Hortobágyon

Bringatúra és Mountain Bike maraton a Hortobágyon

Az E.ON Délibáb Sportnap kerékpáros programja a nyár egyik kiemelkedő bringás eseménye. A Hortobágyon szintkülönbség garantáltan nincs, azonban a terep próbára teheti a kerékpárosokat. De a bringás teljesítménytúra azoknak is ajánlható, akik inkább nézelődni, kirándulni mennének a pusztába. A Hortobágy páratlan növény- és állatvilágát testközelből vehetik szemügyre és fotózhatják.

További információk ide kattintva érhetők el.

Szöveg: Ambrus Vilmos
Fotó: Kovács András

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo