fbpx

Blazsó és Dósa a T-Mobile Top Maratont vitte, a Cube Csömöré a csapatelsőség

Díjátadó gálával zártak a hazai hegyikerékpárosok, a hétvégén adták át a T-Mobile Top Maraton sorozat összetett eredmények alapján legjobbaknak járó díjakat; a szövetség a csapatok közt hirdetett sorrendet. A sorozatot a felnőtteknél Blazsó Márton és Dósa Eszter, a csapatversenyt – melybe a sorozaton kívül más események eredményei is beleszámítanak – 2009-hez hasonlóan, a Cube-Csömör nyerte.

Csak egy lépésre a világszínvonal – a gálára való ráhangolódásképpen Debreczeni Attila Benkó Barbarával, Parti Andrással és Buruczki Szilárddal beszélgetett

Csak egy lépésre a világszínvonal – a gálára való ráhangolódásképpen Debreczeni Attila Benkó Barbarával, Parti Andrással és Buruczki Szilárddal beszélgetett

A T-Mobile Top Maraton sorozat népszerűségére jellemző, hogy az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan – a kedvezőtlen időjárás ellenére – idén is több mint másfél ezer kerekes nevezett az egyes állomásokra; a családtagokkal, barátokkal, a T-Mobile Természetjáró Túrán, a gyermekfutamokon és egyéb kísérőrendezvényeken résztvevőkkel együtt több ezer főt számláltak az események.

A sorozat versenyszervezői: Tarnai Csaba, Eisenkrammer Károly, Nagy Ádám és Harangvölgyi András

A sorozat versenyszervezői: Tarnai Csaba, Eisenkrammer Károly, Nagy Ádám és Harangvölgyi András

A felnőtteknél Blazsó Márton két második, egy harmadik és egy negyedik hellyel 2009 után ismét nyerte az összetettet; csakúgy, mint Dósa Eszter, aki négy elsőséggel, száz százalékos győzelmi teljesítménnyel végzett a tabella élén. A szervezők mintegy 30 kategóriában díjaztak.

A gálán sikert aratott a „Csak egy lépésre a világszínvonal. De mekkorára?” – című beszélgetés, melynek főszereplője Benkó Barbara, Parti András és Buruczki Szilárd volt.

A középtáv győztesei és dobogósai

A középtáv győztesei és dobogósai

A díjkiosztó alkalmával hirdette ki a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség a hegyikerékpáros szakágak 2010-es eredményeit figyelembe vevő hazai ranglisták alapján számított csapatsorrendet. A szövetségi versenyrendszerben 127 klub közül a tavaly is legtöbb pontot gyűjtő Cube Csömör végzett az élen a KTM Team-Erste Leasing és a Pilis Cross Country Club előtt.

Blazsó Márton öröme – színpadon a felnőtt férfi hosszútáv legjobbjai

Blazsó Márton öröme – színpadon a felnőtt férfi hosszútáv legjobbjai

A sorozat 2011-ben is folytatódik, Tarnai Csaba Szilvásváradon május 29-én, Harangvölgyi András a Duna Maratonon július 3-án, Nagy Ádám a Bükk Maratonon augusztus 7-én, végül Eisenkrammer Károly a Mátra Maraton alkalmával augusztus 28-án várja a kerekeseket.

Csapatrangsor, 2010:
1. Cube-Csömör
2. KTM Team-Erste Leasing
3. Pilis Cross Country Club
4. Bringabanda SC
5. Merida Maraton Team-CST
6. 2GP Limit Team

A csapatrangsorban a Cube-Csömör bizonyult a legjobbnak

A csapatrangsorban a Cube-Csömör bizonyult a legjobbnak

A T-Mobile Top Maraton sorozat összetett győztesei 2010-ben:

Felnőtt férfi hosszútáv:
1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 1030 pont
2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), 870 pont
3. Horváth Attila Vilmos (Cube Csömör), 850 pont

Felnőtt női középtáv:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), 1200 pont
2. Rozsnyai Mariann (MEDITECH, www.deviantmtb.hu), 950 pont
3. Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST), 810 pont

További felnőtt győztesek:
Középtáv: Béla Attila (LTV Merida Racing),
Rövidtáv: Bene Zoltán (Gödöllői SK) és Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE)

További kategória-győztesek:

Kis József (Merida Maraton Team-CST), Böhm Lajos (KTM-Erste Leasing), Molnár János (Trek Józsefhegyi SE), Horváth Ágnes (MEDITECH SC), Rusovszky Gábor (Gödöllői SK), Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing), Dr. Simonyi Ákos (Cube Csömör), Kovács Gergő (Cube Csömör), Perlaky Erik (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár), Urbán Réka (BVSE), Dallos Kornél (Tatanka Racing Team), Mozsdényi Petra, Csányi László (FESTO-AM SE), Polereczky Éva, Démi József (KTM-Erste Leasing), Dr. Czibók Csilla, Kondacs Mihály M. (Szegedi KSC), Brogli Réka (X2S-Kona Team), Mellau Ádám (Bringabanda SC), Bódán Zsófia, Bencsik Ákos (Giant Gyömrő), Kruppa Evelin (Continental JBike Team).

A T-Mobile Top Maraton sorozat hosszú-, közép- és rövid távjának teljes összetett eredménylistái ide kattintva érhetők el.

Forrás: T-Mobile Top Maraton sorozat sajtóközlemény
Fotó: Tirszin János (X-iont), HBalage

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo