fbpx

Bemutatkozik a Fillari Team Budaörs

A magazinunkban már 6 éve fut a Tabló sorozatunk, ahol hazai kerékpáros egyesületek mutatkoznak be. Ezen idő alatt viszont nagyon sok változás történt bizonyos egyesületek életében, ezért újra előkerül egy-egy hazai csapat. A Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület is azóta újjászerveződőtt, amiről Bertók János és Hugauf Marcell, az egyesület két vezetője mesélt.

 

Bikemag: Körülbelül 6 évvel ezelőtt mutattuk be az akkori Fillari Team Budaörs csapatát, úgy tudom, hogy azóta sok dolog változott az egyesületben. Tudnál mesélni a változásokról és bemutatnád a mai egyesületet?

Bertók János: Így van, sok dolog megváltozott azáltal, hogy a személyi összetétel 90%-ban kicserélődött. 2018 év végén döntöttünk arról, hogy új alapokra helyezzük az egyesület működését: azokkal a lelkes bringásokkal, akikkel szabadidőnkben együtt tekertünk, feltöltöttük a létszámot, mert a hosszú évek során lemorzsolódtak az ősalapítók. Ekkor döntöttük arról is, hogy az egyesület elnöklésével Hugauf Marcit bízzuk meg: azon túl, hogy messze a legeredményesebb sportolója a csapatnak, személye hosszú évek óta elkötelezett a város, a kerékpársport és az egyesület iránt, így garanciát jelent a fejlődésre.

Hugauf Marcell: Az elmúlt 2 évben sikerült igazolnunk több szakágba (országút, CX, MTB) is ígéretes versenyzőket, így remélhetőleg minden jelentősebb verseny indulói között találkozhattok Fillarisokkal.
Ezen túlmenően felismertük, hogy a folyamatos közösségi médiás jelenlét a mai világban elengedhetetlen: egyrészt az amatőr bringások érdeklődése, figyelme, másrészt a szponzorok elvárása indokolja, hogy “social ride”-okat szervezzünk, 2020-ban a legnépszerűbb ilyen eseményünk a “Kitekerés a Marót Cornerre” volt, ahol a TdH versenyzőinek szerveztünk szurkolást (a BME Cycling-al közösen) és több, mint 100 bringás csatlakozott hozzánk, hogy kitekerjünk Budapestről Pilismarótra.

 

Bikemag: Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek?

BJ: Minden eredményre és minden Fillari színben induló versenyzőre büszkék vagyunk eredménytől függetlenül, azonban ha ki kell emelni pár mozzanatot, akkor egyértelműen Hugauf Marci cyclo-cross MK szereplése (a legjobb magyar elit versenyzőkkel vívja a legnagyobb meccseit), 2019-ben összetett 3. hely, Huszti Gábor Brigetio-s dobogója, vagy kettejük aranya a szombathelyi páros időfutamon, Feldhoffer András korosztályos dobogói MTB szakágban, a sor szinte végtelen. Ide kívánkozik még András fia, Feldhoffer Bálint is, aki a 2020-as idényt már a Cube Csömörnél kezdte Valter Tibor “szárnyai alatt”, de előtte több érmet hozott nekünk és 14 éves korára már igen érett versenyzési stílusa van, meggyőződésünk, hogy sokat hallunk még róla a jövőben, mindenképpen helye van a büszkeségeink között.

HM: A fenti eredményeken túl büszkék vagyunk arra, illetve a csapat erősségének tartjuk, hogy több szakágban is versenyképesen tudjuk képviselni egyesületünket és támogatóinkat. A versenyeken túl rendszeres résztvevői vagyunk a különböző teljesítménytúráknak is.

 

 

Bikemag: Mivel foglalkozik még az egyesületetek?

BJ: A versenyzésen túl szervezünk helyben és távolabb is group ride-okat, Budaörsi Országúti Gurulások néven Facebook csoportot üzemeltetünk. Eddig két alkalommal a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesülettel hoztunk tető alá 25+ résztvevővel közös túrát, ami akkora élményt jelentett minden résztevőnek, hogy 2021-ben új szintre tervezzük emelni ezt a fajta aktivitást: felhívást teszünk közzé Magyarország bejegyzett egyesületei között és egy oda-vissza meghívásos alapon tekerünk egy 100-150 km-es kört az egyesület lokációjában. Ez erősíti az elköteleződést a sportág iránt, az ország más-más pontjain is megismerik a csapatunkat, nem mellesleg mi is megismerjük tágabb hazánk tájait és bringásait.

HM: Fő támogatónk Budaörs Önkormányzata, igyekszünk ezt meghálálni minden évben a Budaörsi Kerékpáros Felvonulás megszervezésével, de időről időre részt veszünk közösségi szemétszedésen, csináltunk már sportnapon gyerekek számára kerékpáros oktatást, vállaltunk bringás felvezetést a Budaörsi Félmaratonon. Ezt a fajta társadalmi munkát a jövőben is szívesen vállaljuk, szervezzük.

Bikemag: Milyen rövid, illetve hosszútávú céljaitok vannak az egyesületben?

HM: Rövidtáv alatt a 2021-es évet értjük, ahol az elsődleges célkitűzésünk, hogy minden jelentős versenyen ki tudjunk állni, lehetőleg több versenyzővel, akár egész sorral. Hosszútávú terveink közt pedig az is szerepel, hogy Budaörsön újra megteremtsük az utánpótlás nevelés feltételeit, mely téren korábban már eredményesen bizonyítottunk.

BJ: Szeretnénk a csapatot országos hírűvé tenni, a csapat nevét kvázi márkává fejleszteni. Nem titok, a működésünk biztosítása érdekében szponzorokra is szükségünk van, így folyamatos célkitűzésünk, hogy nekik is megfeleljünk a médiamegjelenéseinkkel, a posztjainkkal, eredményeinkkel. A versenysikereken túl szeretnénk motiválni, hogy minél több ember válassza a kerékpárt az elsődleges sportjának, mert hisszük, hogy nincs még egy mozgásforma, ami ennyire élvezetes lenne és ennyire sokat adna.

 

Bikemag: Köszönjük. További sok sikert kívánunk!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo