fbpx

BBB EASYROAD (BMP-49) minipumpa

A BBB bő egy évtizede kínál magas technikai színvonalú, pontos, hatékony működést, illetve megbízhatóságot kínáló pumpákat. A holland márka 2017-ben új minipumpával bővítette széles palettáját: az EASYROAD (BMP-49) 6063 T6 aluötvözetből precízen megmunkált, a pumpatestből kihúzható tömlőcsatlakozást kínáló magas színvonalú – és nem utolsósorban -, divatos megjelenésű „zsebpumpa“.

Technikailag fejlett és csinos!

A BBB az eltelt évek során egyértelműen kitanulta a pumpakészítés csínját-bínját. A korábban bemutatott modellek is pontos, hatékony működést és megbízhatóságot kínáltak, a kerékpárosok szeretett és megbecsült eszközeivé váltak. A kerékpáripar számos új pumpamegoldást köszönhet a BBB fejlesztőknek: a sikeres OvalIntegrate és a Traveller modellek az Eurobike Award elismerést is kiérdemelték.

Egyszerű kezelés…

Erre az alapra nem nehéz építeni, ellenben egy új BBB pumpával szembeni elvárások ennek megfelelően igen magasak. A nemrég bemutatott EASYROAD jó eséllyel pályázik a babérokra, emellett a szó szoros értelmében színesíti is a már meglévő gazdag BBB-kínálatot. Páratlan módon 5 ellenállhatatlan anodizált színváltozatban áll az igényes felszerelést kereső bicajosok rendelkezésére!

A különleges, “harapnivaló” megjelenés mellett az EASYROAD funkcionalitása sem lebecsülendő. A minipumpák egyik gyenge pontja pumpatestre szerelt merev szelepcsatlakozás. Nem igazán ergonomikus, a működtetés nehézkes, ráadásul a pumpáló mozdulat a szelepet is könnyen elhajlítja. Ezt küszöböli ki a EASYROAD testéből kihúzható flexibilis tömlő, amely szabadabb pumpahelyzetet, illetve kéztartást tesz lehetővé. Kezelése egyszerűbb, mivel így nem kell a pumpatestet mereven a kerékhez szorítani.

Csavaros rögzítés minden szeleptípushoz…

Az új BBB hordozható pumpamodell TwistHead szelepcsatlakozással rendelkezik, amely minden létező bicajkerékkel kompatibilis, és a tömlőnek köszönhetően relatíve hatékony működést tesz lehetővé. A szelepfej tömített, a precíz belső mechanika nem koszolódik, egyben élettartama is megnő. A pumpa erős CNC-megmunkált 6063 T6 alumínium alapanyagot alkalmaz, amely a minőséget sugárzó ellenállhatatlan megjelenés és az alacsony tömeg mellett a tartósság és a pontos működés terén is előnyökkel kecsegtet.

A BBB EASYROAD modellhez vázrögzítő konzol is jár, erre felszerelve akár a kerékpár „ékköve“ lehet. Tömege alig 100 gramm, hossza pedig 185 mm, így a mezzsebben szállításra is “adja magát”. Használata egyszerű, praktikus, de egy ilyen apró pumpától azért ne várjunk villámgyors eredményt. Országúti kerekek esetében a helyzet mindenképpen jobb, hisz a relatíve vékony dugattyú hamar megtölti a tömlőt, a megfelelő nyomást elérését pedig a hatékony mechanika és a flexibilis tömlőcsatlakozás egyaránt “támogatja”.

A fellengzős marketing helyett a BBB a lehető legszélesebb felszereléspalettát biztosítja. Ennek megfelelően minden bicajos megtalálja az igényeihez és pénztárcájához passzoló eszközt. És ha mondjuk divatos színválasztékra vágyik, immár nem kell más gyártó pumpái között kutakodni!

Jellemzők:
divatos megjelenésű, prémium színvonalú minipumpa
könnyű 6063 T6 alumínium alapanyag
pumpatestből kihúzható rugalmas tömlő
TwistHead szelepfej Presta, Schrader és Dunlop kompatibilitással
vízzáró szeleptömítés
gumihevederrel megerősített vázkonzol
finom dugattyúmozgás
kellő tapadást biztosító markolat
akár 8 Bar nyomás
ötféle eloxált szín – fekete, ezüst, piros, kék és zöld

Hossz: 188/300 mm
Tömeg: 93 g
Felszerelhetőség: vázra tépőzárral kiegészített konzollal (tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 4
Minőség: 4
Ár/érték: 4

Ajánlott fogyasztói ár: 8344 Ft.

További információ a gyártó (magyar nyelvű) honlapján.

Divatos megjelenésű, prémium színvonalú minipumpa.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo