fbpx

BAM 2011: Bringásreggelit tartottak az ország 12 pontján

Félidejéhez érkezett az 5 hetes tavaszi Bringázz a munkába! kampány. A Magyar Kerékpárosklub április 19-én az ország 12 pontján bringásreggelivel ünnepelte a kerékpárral közlekedőket. Az április eleje óta tartó kampányban eddig 8267 fő vett részt, ők 52.426 alkalommal mentek bringával a munkába. Az eltelt időszak alatt a kerékpárral közlekedők 675 ezer kilométert megtéve megkerülték a Holdat, ezzel 125 tonna Co2 kibocsátásától kímélték meg a légkört és 15 millió kalóriát (kcal) égettek el. A játékra még most sem késő jelentkezni a kampány május 8-ig tart, így még bárki csatlakozhat, aki értékes nyereményekért szeretne tekerni.

BAM 2011: Bringásreggelit tartottak az ország 12 pontján

BAM 2011: Bringásreggelit tartottak az ország 12 pontján

A kerékpározás ünnepén Hajós András, Hegedűs D. Géza, Király Júlia, Németh Juci és Németh Lajos BAM! nagykövet is részt vett a reggelik kiosztásában! A 12 helyszínen több ezer péksütemény és üdítő fogyott. A budapesti 4 helyszín mellett Érden, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Győrött és Sopronban kaptak péksüteményt a kerékpárral közlekedők.

Budapesten 2006-2010 között megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma, ezen belül a hét közben bringázók száma megháromszorozódott, a növekedés mára az ország minden pontján kimutatható. A 2007 óta tartó Bringázz a munkába! kampánynak és a Magyar Kerékpárosklub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen a kampány minden évben több mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra, hogy legalább a tavaszi és őszi kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.

Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás http://apps.facebook.com/bamunkaba/, amely folyamatosan mutatja, hogy a BAM! közösség összesen mekkora távolságot tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot.

A BAM! kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a bam.hu oldalon. A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a bam.hu honlapon található közlekedési naplóba kell regisztrálni, aki ezt megteszi annak az elismerés mellett garantált ajándék is jár. Ebben az évben is értékes kerékpárokat, kerékpáros vásárlási utalványokat, wellness hétvégét, kerékpáros kiegészítőket nyerhetnek a kampány aktív résztvevői. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják, de értékes nyereményeket sorsolunk ki az egyénileg tekerők, a legnépszerűbb BAM! Facebook csapat számára, különdíjat pedig az öltönyben/kosztümben kerékpározók között is.

A BAM! kampány részletei, nyeremények és regisztráció:
www.bringazzmunkaba.hu
www.facebook.com/bringazzamunkaba

Forrás és fotó: BAM! sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo