fbpx

Ballószög Cyclo-Cross Magyar Kupa beszámoló (eredmények és fotók)

Az elit férfiaknál Búr Zsolt, a nőknél Szekeres Viktória nyert a Cyclo-Cross Magyar Kupa 3. fordulójában

November 21-én Ballószögön rendezték a Cyclo-Cross Magyar Kupa 3. fordulóját, mellyel új helyszínnel gazdagodott a hazai cyclo-cross sorozat. Idén úgy tűnik, hogy az időjárás folyamatosan a jó időt kedvelőkkel van, ugyanis ezen a versenyen a késő ősz ellenére is az évszakhoz képest szokatlan idő várt a versenyzőkre, napsütéses, kellemes időben vághatnak neki a bringások a távnak. A pálya erősen megosztó volt a bringások körében, sokan veszélyesnek és ritmustalannak tartották az erdei szakaszt, de voltak olyanok is, akiknek kifejezetten tetszett.

Reggel a szokásos időrendnek megfelelően a legkisebbek futamaival kezdődött a verseny, ahol ezúttal is szép számmal álltak rajthoz a gyerekek. Ez egyébként elmondható az összes utánpótlás kategóriára, minden futamban feltöltötték a rajtrácsot, sőt már a négy korosztályt tartalmazó U15-U17-WU15-WU17 futam stabilan a legnépesebb mezőny. Az U17-es mezőnyből a nemzetközi versenyeken is jól szereplő Vas Barnabás emelkedett ki, aki az összes futamot tekintve a legjobb köridőket hajtotta.

Az elit nők versenyében az utolsó körökben Szekeres Viktória és Kapott Szonja vívott a győzelemért, amit az előbbi nyert meg, a harmadik helyért pedig Jordán Dorka és Péteri Niké szállt harcba, ahol a Lotus versenyzője bizonyult a végén jobbnak.

Az elit férfiaknál Búr Zsoltot senki nem tudta megszorítani, pedig az egyik lekörözés alatt nagyot esett a magyar bajnok, a második helyért Rózsa Balázs és a román bajnok Málnási József Attila küzdött sokáig, amit végül az Epronex versenyzője nyert meg.

Utolsó előtti rajtként a második legnépesebb futam, a Master 2-3-4, következett, amit a Hobbi futam naplementébe hajló versenye követett.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo