fbpx

BalatonFondo kerékpáros maraton: lezárt utakon, a magyar Giro Nagy Rajt 1 éves évfordulójára

A Giro d’Italia hazai Nagy Rajtjának 1 éves évfordulójára és annak hagyatékaként, országúti kerékpáros maratont szerveznek 2023. május 1-jén, BalatonFondo elnevezéssel. A résztvevők a 2022-es Olasz Körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek, mindezt hazánkban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett!

Az 1. BalatonFondo során Balatonfüredről indulva, kis forgalmú utakon kalandozhatnak a kerékpárosok a Balaton-felvidék legszebb tájain, 70 és 140 km-es távokon. Az útvonal érinti Tihanyt és a magyar Toszkánaként titulált Káli-medencét is. A résztvevőket hat különböző korcsoportban díjazzák, a tombola nyeremények fődíja egy másfél milliós értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár. A gyerekeket 14 éves korig, ingyenes ügyességi és gyorsasági verseny fogadja április 30.-án, a füredi Aquaparknál.

A rendezvény célja a magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várják, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

Európában rendkívül népszerűek a lezárt pályákon, igényes frissítő állomásokkal és magas szolgáltatási színvonallal piacra lépő ún Granfondo események,a legismertebbeken nem ritka a 10-15 ezres indulószám sem.

A hazai Giro Nagy Rajt bebizonyította, hogy a magyarok rajonganak a kerékpározásért: szeretnek szurkolni, szeretik ha díszbe öltözhet a lakóhelyük, és szeretnek nyeregbe pattanni tikkasztó nyári délutánon, és tavaszi versenyeken egyaránt. Ez a szeretet, és a 2022-es Giro- futam emléke az, amely arra késztette a BalatonFondo megálmodóit, hogy az európai “Gran Fondo-k” színvonalához méltó tájon, vendégváró falvak között kanyargó, – biztonságos, az alkalomra lezárt utakon vezetett kerékpárversenyt álmodjanak erre a csodálatos tájra. Bízom benne, hogy 2023. május 1-jén rengeteg hobbi-, és amatőr kerékpáros mellett néhány tucat profi versenyzőt is vendégül tud látni hazánknak ez a kiemelkedő szépségű régiója, mint ahogy abban is, hogy hagyományt tudunk teremteni, és az itt szerzett élmények, emlékek évről-évre több sportolót, a kerékpározás egyre gyarapodó számú szerelmesét hívják a BalatonFondora versenyezni.” – mondta Dr. Schneller Domonkos, a verseny fővédnöke,a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A szervezők az első évben 1500-2000 indulóra számítanak, szeretnék a Giro emlékére minden évben megrendezni ezt a balatoni Granfondot és remélik, hogy az évek során egyre több külföldi bringással is megismertethetik a Balaton-felvidék kínálta világszínvonalú országútizási lehetőségeket.

A rendezvény legnagyobb vonzerejét az útvonalak teljes zárása adhatja, a résztvevők egy meghatározott limit időn belül, teljesen forgalom mentesen tekerhetnek az utakon a rendőrség és polgárőrség segítségével.

A legkedvezményesebb, ún. early bird nevezési csomag 2023. február 28-ig elérhető az esemény kétnyelvű internetes oldalán, de ezt követően is lehet természetesen jelentkezni.

 

További információkat ide kattintva a verseny honlapján találtok.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo