fbpx

Akvizícióval a világ legnagyobb kerékpárgyártói közé emelkedik a holland Pon Holdings

A holland Pon Holdings a hétfői bejelentés szerint konkurense felvásárlásával megduplázza forgalmát és ezzel a világ egyik legnagyobb kerékpárgyártójává lép elő.

A holland családi tulajdonban lévő Pon Holdings, a Gazelle, Kalkhoff, Focus, Santa Cruz, Cervélo, Swapfiets, Urban Arrow, BBB Cycling, Lease a Bike, Union, Reserve Wheels, Juliana kerékpár márkák tulajdonosa egymilliárd kanadai dollárért, azaz 700 millió euróért felvásárolja a kanadai Dorel Industries divierzifikált holding Dorel Sports kerékpárgyártó érdekeltségét. A Dorel Sports kerékpármárkái közé tartozik egyebek között a Cannondale, a Schwinn, a Mongoose, a GT, a Charge, a Caloi és a KidTrax.

A Pon Holding értékesítési árbevétele az akvizícióval mintegy megduplázódik, 2,3 milliárd euróra emelkedik. A Pon Holding forgalmának így már 70 százalékát elektromos kerékpárok adják majd. A Pon Holdings megduplázott forgalmával a ranglistán a világ legnagyobbjai közé, a kínai Yaeda és Merida cégek, valamint a tajvani Giant Manufacturing által képviselt kategóriába emelkedett fel.

A Pon Holdings fő tevékenységi köre az autókereskedelem és partnerével, a Volkswagen konszernnel értesülések szerint a Europcar 2,5 milliárd eurós felvásárlására készül. A Pon Holdings üzletágai közé tartozik emellett a Maxi Cosi gyermekülések és Quinny babakocsik értékesítése is.
A kerékpár ágazat lendületes fellendülés korát éli át jelenleg elsősorban a rásegítő villanymotorral rendelkező e-bike iránti nagy keresletnek köszönhetően.

Forrás: MTI

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo