fbpx

ABUS Youn-I 2.0 kerékpáros sisak fiataloknak

Az ABUS iskolás korú fiataloknak tervezett modellje a Youn-I 2.0, ami mindent tud, amit egy ennek a korosztály készült sisaknak tudnia kell, megnövelt védelem, kényelmes kialakítás, praktikus funkciók és rendkívül széles színválaszték jellemzi ezt a modellt.

Számtalanszor kiemeltük már magazinunkban, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek fejvédőt viseljenek kerékpározás közben, mert nem tudnak még esni, az alacsony sebesség miatt könnyen lecsapódik a fejük, stb. Viszont az eggyel idősebb korosztály számára, az iskolás korúak számára ugyanúgy fontos a sisakviselés – és remélhetőleg már igényük is van rá – mert ők már általában jóval bevállalósabbak és szeretik a határaikat feszegetni, így mindig benne van az esés lehetősége ha bringáznak. Ezért is fontos számukra a fokozott védelem, ami az ABUS Youn-I sisakjában megtalálható, halántéknál és tarkónál is lejjebb ér a sisak, nagyobb területet véd. Ezenfelül a strapabíróság sem elhanyagolható, hiszen egy fiatal bringás nem fog úgy vigyázni a sisakjára, mint egy felnőtt, ezért úgy tervezték meg, hogy bírja junior kerékpárosok “kiképzését”.

A kényelem pont annyira fontos, mint a védelem, hiszen ha nem kényelmes akkor nem viseli senki szívesen az adott eszközt, amiből egy gyereknél/fiatalnál az lesz, hogy egyáltalán nem fogja viselni. Ezért az ABUS kiemelten figyelt arra, hogy a Youn-I 2.0 kényelmes legyen (ami egyébként a gyártó összes sisakjára igaz), minőségi szivacsokat tettek bele és csattól is szivacs védi a bringás állát. A személyre szabhatóság a védelemnél és a kényelemnél is fontos szerepet játszik, a Youn-I 2.0-ban az ABUS Zoom Ace Evo állítórendszere található meg, melynek köszönhetően pontosan fog illeszkedni a fejvédő a viselője fejére, ezenfelül a pántok is állíthatóak, így garantáltan azokkal sem lesz gond. A Youn-I 2.0 tömege is baráti, a nagyobb méretben mindössze 260 grammot nyom, nem fogja húzni a gyerekek fejét, mellyel szintén hozzájárul ahhoz, hogy szívesen viseljenek fejvédőt. Az első szellőző nyílásokon rovarháló található, ami nem engedi berepülni a kellemetlen szárnyas élőlényeket a sisakba, ami egyébként azért is fontos, mert nem lenne jó ha valaki a sisakot a darázscsípéssel kapcsolná össze.

A városi közlekedésben kifejezetten hasznos a sisakon hátulján található lámpa (USB-ről tölthető), mert a manapság divatos magas építésű autókból sokszor nem látszódnak a kerékpárokon található lámpák, nem beszélve a rollerek lámpáiról, amik szinte a földön találhatóak, a Youn-I 2.0 így rollerezésre is jó választás lehet.

Tesztgyőztes 2022-ben!

A végére hagytuk a dizájnt. A Youn-I 2.0 durván sok színben kapható, a férfias színektől a semlegeseken át a nőiesekig, ráadásul mindkét méretben (S: 48-54cm, M: 52-57cm), így biztosan mindenki megtalálja a neki tetszőt. Személy szerint én nem csak fiataloknak ajánlanám ezt a fejvédőt, hanem nők számára városi fejvédőnek is, hiszen mindent tud, amire ott szükség lehet.

Ajánlott fogyasztói ár: 27 950 Ft
További információk (pl hol tudod megvenni) a forgalmazó oldalán.
További színek és infók a gyártó oldalán.

ABUS gyereksisakok: Védelem a legkisebbeknek is!

 

Gondolj a biztonságra, gondolj a sisakodra!🚴‍♀️ Most itt a lehetőség a vásárlástól számított 2 éven belül a megtört ABUS sisakod cseréjére! A részletekért és a feltételekért keresd fel a szakkereskedőt, ahol a sisakodat vásároltad!

  • a  2021-es modellévtől számolva minden Abus sisakra vonatkozik
  • érvényes: 2021. 01.01-től
  • a vásárlástól számított 2 éven belül, érvényes blokkal együtt bemutatva

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo