fbpx

Abus YouDrop gyerek sisak

MTB fejvédő gyerekeknek, ez az ABUS YouDrop! A felnőtt modellek vonalain elindulva az ABUS gyerekek számára is elérhetővé tette az extrémebb felhasználású sisakokat, melyek a piacon hiánypótló termékek, hiszen kevés gyártó biztosít komolyabb fejvédőket gyerekek számára, pedig az utánpótlás a példaképeiket követve egyre fiatalabb korban kezdi az extrém bringázást.

Ha a gyerekünk szeretne velünk tartani terepre és lejönni utánunk (vagy éppen előttünk) a kedvenc ösvényünkön, ilyenkor fejtörést okoz, hogy milyen fejvédőt adjunk rá. Többnyire két opciónk van, vagy ráadunk egy (gördeszkás) bilibukót vagy egy normál gyereksisakot, aminek nem biztos, hogy örülni fog a gyerek, főleg ha olyat szeretne, mint amit mi hordunk vagy olyat, mint amilyet valamelyik példaképe visel a videókban. A gyártók többsége ilyen esetre nem kínál fejvédőt, viszont szerencsére az ABUS folyamatosan arra törekszik, hogy minden igényt kielégítsen a fejvédők piacán, így legutóbb két gyerek MTB sisakot dobott a piacra, a YouDropot és a YouDrop FF-t, melyek közül az előbbit mutatjuk be ebben a cikkben.

A YouDropra ránézve a felnőtt rokona, a MoDrop juthat eszünkbe, nagyon hasonló a formavilága a két fejvédőnek, de a felhasználást tekintve is nagyon hasonló a két sisak. A YouDrop extra tarkó- és halántékvédelemmel rendelkezik, és a nagytestvéréhez hasonlóan ebből a sisakból sem spórolta ki az ABUS az anyagot, melynek köszönhetően extrémebb körülmények között is megállja a helyét.

A gyerekek is megkapták a Zoom Ace MTB állítórendszert, mellyel 3 dimenzióban állíthatják a fejükre a sisakot, gyakorlatilag itt is minimális a különbség a felnőtt modellekhez képest. Ezenkívül ugyanúgy copf kompatibilis, így a lányok vagy a hosszúhajú férfiak is át tudják húzni a hajukat az állítórendszeren. A napellenző tépőzárral rögzül, melynek eséskor van szerepe, ilyenkor lerepül ezzel védve a nyakat a fej nagyobb hátracsapódásától. De természetesen használható ellenző nélkül is.

A 6 légbevezető és 5 levegőkivezető nyílásnak és az őket összekötő légcsatornáknak köszönhetően a YouDrop kellően szellőzik. A szivacsok minőségi darabok és kivehetőek a sisakból, melynek köszönhetően moshatóak, és ha sokat használnák a gyerekek és elhasználódnának akkor probléma nélkül tudunk hozzá újat venni, ugyanis az ABUS sisakokhoz minden alkatrész kapható.

A YouDrop egy igazi univerzális sisak gyerekek számára, terepen kívül használható városban is, de akár gördeszkázásra, görkorizásra vagy rollerezésre is alkalmas.

Négy féle színben és egy méretben (48-55 cm) elérhető.

Ajánlott fogyasztói ár: 31 950 Ft
További információk a gyártó honlapján.

ABUS gyereksisakok: Védelem a legkisebbeknek is!

 

Gondolj a biztonságra, gondolj a sisakodra!🚴‍♀️ Most itt a lehetőség a vásárlástól számított 2 éven belül a megtört ABUS sisakod cseréjére! A részletekért és a feltételekért keresd fel a szakkereskedőt, ahol a sisakodat vásároltad!

  • a  2021-es modellévtől számolva minden Abus sisakra vonatkozik
  • érvényes: 2021. 01.01-től
  • a vásárlástól számított 2 éven belül, érvényes blokkal együtt bemutatva

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo