fbpx

ABUS YouDrop FF gyerek sisak

Az ABUS sisak kínálatának egy különleges darabja a YouDrop FF, ami egy lecsatolható állvédős fullface fejvédő azon gyerekek számára, akik szeretnek extrémebben bringázni, görkorizni, rollerezni vagy csupán szeretnének olyan sisakot hordani, mint kedvenc bringásuk.

Az extrém sportok egyre jobban terjednek a fiatalok körében, például az utóbbi időben több tucatnyi pumpapálya és bikepark épült hazánkban, ahol rengeteg gyerek jelent meg kerékpárral vagy más sporteszközzel. Számukra a legjobb választás egy fullface sisak, amit viszont nem is olyan egyszerű beszerezni, mert kevés gyártó kínál ilyet gyerekek számára. Az ABUS  folyamatosan arra törekszik, hogy minden szegmensben jelen legyen a piacon, így legutóbb két gyerek MTB sisakja jelent meg a YouDrop (link) és YouDrop FF, melyből az utóbbi egy fullface fejvédő.

A YouDrop FF egy igazi kettő az egyben sisak, egyszerre fullface és normál sisak, ugyanis az állvédője lecsatolható, így bármikor átváltoztatható egyikből a másikba, csupán egy-egy gombot kell megnyomni hozzá az oldalán. Állvédő nélkül használható sima MTB vagy városi sisaknak, míg állvédővel az extrémebb körülmények között védi a gyerekek a fejét.

A YouDrop FF formavilágában a nagytestvér AirDropot követi erős állvédővel, melyben komoly szivacsozást találunk, ami azonkívül, hogy eséskor jól jön, normál helyzetben is segít stabilan állni sisaknak a gyerekek fején. Bár az utóbbi miatt a YouDrop FF-be is az ABUS Zoom Ace MTB állítórendszere került, mellyel gyakorlatilag agyonállítható a sisak és mindenki pontosan be tudja a fejére állítani (ami nem mellesleg a biztonság egyik fontos tényezője). Az ABUS szinte az összes modelljénél gondol a hosszú hajú emberekre, ők a YouDrop FF-nél is ki tudják húzni a copfjukat az állítórendszeren keresztül kényelmes viseletet biztosítva. A szivacsokat már említettük, jó minőségű darabokat találunk a fejvédőben és mindegyik kivehető és mosható, és ha megadnák magukat az extrém sok használatban akkor tudunk hozzájuk újakat venni.

A sisakon található napellenző tépőzárral rögzül, így akár könnyen le tudjuk venni, de az sem utolsó szempont ennél a rögzítési módnál, hogy esésnél így könnyen lerepül a fejvédőről, ami csökkentheti a nyak hátracsapódását ha éppen homlokkal előre áll bele a földbe vagy a fába a gyermek 🙂 .

 

Az állvédőt levéve gyakorlatilag kapunk egy normál YouDropot, ami akár városi vagy túra felhasználásra is alkalmas a gyerekek számára a montizás mellett. De nem csak bringázáshoz ajánlott az YouDrop FF, hanem minden “kerekes” extrém sporthoz (görkori, gördeszka, roller) jó választás lehet ahol attól félünk hogy a gyerekünk összetöri az arcát, és valószínűleg az ilyen sportokat űző gyerekek számára is vonzó lesz egy ilyen sisak viselése hiszen kinézetben pont olyan mint amit a “nagyok” viselnek. Négy színben és egy méretben (48-55cm) elérhető.

Ajánlott fogyasztói ár: 43 140 Ft
További információk a gyártó honlapján.

ABUS gyereksisakok: Védelem a legkisebbeknek is!

 

Gondolj a biztonságra, gondolj a sisakodra!🚴‍♀️ Most itt a lehetőség a vásárlástól számított 2 éven belül a megtört ABUS sisakod cseréjére! A részletekért és a feltételekért keresd fel a szakkereskedőt, ahol a sisakodat vásároltad!

  • a  2021-es modellévtől számolva minden Abus sisakra vonatkozik
  • érvényes: 2021. 01.01-től
  • a vásárlástól számított 2 éven belül, érvényes blokkal együtt bemutatva

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo