fbpx

ABUS Granit Super Extreme 2500 U-lakat – Ezt nem fogják könnyen levágni

Az ABUS mint biztonságtechnikai szakértő az új kihívásoknak megfelelően folyamatosan fejleszti a termékeit, rendszeresen új innovatív technológiákkal áll elő, hogy segítségükkel hatékonyabban meg tudjuk védeni vagyontárgyaikat. A Granit Super Extreme 2500 U-lakattal egy olyan terméket hozott létre, ami komoly fejtörést fog okozni a kerékpártolvajoknak.

A jelenlegi helyzetben már eljutottunk oda, hogy a jobb pedelecek és cargo bringák ára már egy autóét súrolja, és mint ilyenek nagy értékű tárgyaknak számítanak, ezért a hagyományos védelmen felül már különleges biztonsági intézkedésekre van szükség. Ez különösen igaz a cargo bringákra (főleg az elektromos változatokra), mivel ezeket a nagy méretük és tömegük miatt gyakran kell éjszakára kint őrizetlenül hagyni, ahelyett, hogy a pincében vagy bármilyen zárható helyiségben tárolnák őket. A lopás kockázata ennek megfelelően sokkal nagyobb, és az elmúlt hónapok tapasztalati azt mutatják, hogy egyre népszerűbbek nyugati nagyvárosokban, hogy a tolvajok megpróbálják megfúrni a lakatok zárszerkezetét vagy saroksziszolóval elvágni a szárakat.

Válaszul az ABUS kifejlesztett egy olyan zárat, amely alkalmas az ilyen agresszív támadások kezelésére. Az ABUS Granit Super Extreme 2500 a gyártó kínálatának legbiztonságosabb U-lakatán, a Granit X-PLUS 540-en alapszik. Ez a zár számos független teszt során bizonyította, hogy a biztonság tekintetében az egyik legjobb a piacon. Ezt a lakatot fejlesztették most tovább, és jelentősen javították az ellenállóképességét. A “Made in Germany” zár ezen “javulását” a világ egyik legkeményebb anyagából, volfrámkarbidból készült speciális anyag használata tette lehetővé, amit elsősorban a megerősített, 13 mm vastag parabolikus szárakban és a zártestben használnak, és ami ellenáll a sarokcsiszolóknak és a megfúrási kísérleteknek. Az anyagok annyira erősek, hogy a sarokcsiszoló korongja vágás közben láthatóan erősen elkopik, amit a tolvajnak cserélni kellene (milyen tolvaj az, aki 2-3-4 koronggal megy lopni?) – ezért inkább továbbáll és keres egy könnyebben ellopható kerékpárt.

Az ABUS U-lakat szegmensének zászlóshajója, a Granit Super Extreme 2500, XPlus cilinderrel rendelkezik, ami egy olyan tárcsás cilinder, amelyet nem lehet intelligens letapogatással kinyitni (egyre fejlettebb megoldásokat alkalmaznak a tolvajok). A lakat méretének köszönhetően a Granit Super Extreme 2500-zal hozzá tudjuk zárni a bringánkat vékonyabb tárgyakhoz és nem csak a kereket tudjuk vele hozzázárni a vázhoz. A rugalmas konzoljának köszönhetően szállítani többféleképpen lehet, nem feltétlenül kell a táskánkban cipelni magunkkal.

A Granit Super Extreme 2500 az Eurobike 2023-on került bemutatásra, és 2023 őszén lesz kapható a kereskedőknél.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo