fbpx

ABUS AirDrop fullface fejvédő

Fullface sisak a legdurvább ridereknek! Az ABUS AirDrop egy innovatív sisak, amiben az ABUS ismét megmutatta, hogy hogyan kell fejvédőt tervezni. Az AirDropban megtalálható minden, amitől igazán jó lehet egy fullface sisak, megnövelt erősítés alacsony tömeg mellett, fejméret-állító rendszer, nyílások a fülnél a jobb egyensúlyért, és az extra védelmi rendszerek. A fejlesztést olyan híres bringások segítették, mint Cedric Gracia és Gabriel Wibmer.

Egy extrém felhasználásra tervezett fullface fejvédőnek nem kérdés, már csak a használatból eredően sem, hogy erősnek kell lennie, ez egy alapvető dolog, amit elvárhatunk tőle, de emellett még van több olyan funkció, amivel nem árt ha felruháznak egy ilyen fejvédőt, mert ha csak az erősség számítana akkor akár motoros sisakot is használhatnának a bringások. Egy kerékpáros fullface sisaknál a tömeg sem mindegy, pont ugyanannyira fontos mint a kerékpár súlya, vagy talán még jobban is, mert statikusan tartanunk kell a nyakunkkal a fejvédőt, ami egy kőnehéz bukónál nem kis feladat. Az ABUS AirDropot ezt szem előtt tartva tervezték meg, megkapta a sisak az EPS habba integrált ActiCage vázszerkezetet, ami az erősség mellett segít kordában tartani a sisak súlyát. Az AirDropba a MIPS is bekerült, ami a forgásirányú erőket hívatott tompítani esés közben, ezzel csökkentve az ágyrázkódás esélyét.

Azt már valószínűleg nem kell elmondanunk, hogy a védelem és a kényelem egyik kulcsfontosságú dolga, hogy a sisak megfelelően illeszkedjen, ezért optimalizálta az AirDrop fejvédőjébe az ABUS a Zoom Ace fejméret-állító rendszert, így nem fog mozogni a fejünkön a sisak, hanem végig stabilan fog állni bringázás közben. Az állszíj dupla D-gyűrűs csattal rögzül, ami több extrém sportban, pl a Moto GP-ben, is az elfogadott rögzítési mód.

Az AirDrop egyik különlegessége, hogy a füleknél nyílást találunk, melynek a legnagyobb meglepetésre az a funkciója, hogy halljunk, ugyanis a fülünk és a hallásunk fontos szerepet játszik az egyensúlyozásban, egy fülnél nyitott sisakban egyszerűen jobb az egyensúlyunk. További fontos tulajdonság egy fullface sisak esetén a kulcscsontvédő élek az állvédőn, mert gyakran előforduló probléma, hogy a fejvédő üti meg a kulcscsontunkat (rosszabb esetben eltöri) eséskor, viszont az AirDropnál megoldották, hogy ez az ütés tompább legyen, gumi tompító elemeket találunk az állvédő ezen részén.

A fullface sisakoknál gyakori probléma a megfelelő szellőzés, pedig egyáltalán nem muszáj, hogy egy állvédős fejvédőbe belerohadjon a fejünk, például az AirDrop-nál a szellőzésre is odafigyelt az ABUS, 11 légbevezető és 6 levegőkivezető található az AirDropon és az arcpárnák légáteresztő szivacsból vannak és a sisak teljes szivacsozása is jó minőségű, jól szellőző darabokból áll.

Ezenkívül állítható napellenzővel rendelkezik az AirDrop és az MX szemüvegekkel is kompatibilis, sőt a szemüveget fel tudjuk tolni a napellenző alá ha éppen nem használnánk. Plusz ha kamerát használnánk azt is a napellenző alá ajánlja az ABUS, mert ott van a legnagyobb biztonságban az eszköz és a fejünk is.

Fontos megemlíteni, hogy AirDrop QUIN kompatibilis és létezik belőle gyárilag verzió is. A QUIN egy biztonsági rendszer, aminek az érzékelője a fejvédőben található és egy ingyenesen letölthető alkalmazáson keresztül a telefonunkhoz kapcsolódik. A szenzor egy nagyobb lassulás (ütés) hatására jelez az alkalmazásnak, ami értesítés küld az általunk előre megadott személynek. Azt is be tudjuk állítani, hogy mennyi időnk legyen leállítani a riasztást, abban az esetben ha mégsem lenne bajunk az esés következtében.

A szponzorált versenyzők fején már egy jó ideje láthatjuk az AirDropot, Cedric Gracia és Gabriel Wibmer keményen tesztelik és az ő visszajelzéseik alapján nyerte el a végleges formáját.

4 színben elérhető.

Ajánlott fogyasztói ár: MIPS 95 890 ft; MIPS-QUIN 115 070 ft

További információkért keresd az ABUS honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo