fbpx

A Lupa Beachen ért véget a hazai cyclo-cross szezon

A Lupa Beach Cyclo-cross Gálán ismét visszatértek a bringások Budapest “tengerpartjára”, ahol újra hazánk leghomokosabb pályáján mérhették össze tudásukat. A verseny jó időben és remek hangulat mellett zajlott, méltó zárása lett a hazai cyclo-cross szezonnak.

A 2021-2022-es hazai cyclo-cross szezon több szempontból is különlegesen alakult, elsőként egy olyan helyszínen rendezték a szezonnyitót, ahol eddig még nem volt verseny. Ez önmagában még nem lett volna különleges, viszont a helyszín nem mindennapi választás volt, a Budapest mellett található Lupa Beach homokos strandja adott otthont a Cyclo-cross Challenge első futamának, mely egy eddig hazánkban semmihez nem fogható pályával várt a versenyzőkre. És ez még nem volt elég, év közben kiderült, hogy a nyitány után a zárásra is visszatérnek a Lupa Beach-re a bringások, ezzel keretbe foglalva a szezont.

A Lupa Beach Cyclo-cross Gálát január 15-én rendezték és ezúttal az októberihez képest más pályát jelöltek ki a szervezők. Az előzetes információk szerint kevesebb homokra lehetett számítani, mint a szezonnyitón, de végül többet kellett a homokban kerékpározni a részvevőknek, cserében a futós szakaszok rövidebbek lettek. Az időjárás is a kerékpárosok oldalán állt, hét közben sokszor fagyott, de a verseny napjára kisütött a nap és gyönyörű idő fogadta a brngásokat, melynek köszönhetően láthattak a nézők rövidben induló versenyzőt is.

Hiába volt hosszú a versenyszezon (10 versenyt rendeztek eddig), így is sokan álltak rajthoz a különböző futamokban. A felnőtt kategóriák voltak kissé foghíjasak, ezért U19-től a Master 4-ig egy rajtba tettek mindenkit, mellyel egész nagy mezőny jött össze ebben a futamban is.

A homok erősen meghatározta az összes futamot, aki tovább tudta küzdeni magát a homokban a kerékpáron és a fel-leszállások sem jelentettek neki problémát az jól haladt, viszont a gyengébb erőnlétűeket megviselte a verseny, az utolsó körökben a mezőnyök hátsó felében gyakran előfordult fáradtan sétáló induló, míg az éllovasok a kerékpáron “száguldottak” vagy tempósan futottak, kihívás volt a pálya teljesítése. Ennek ellenére vagy pont ezért egy-két “meghaláson” kívül mindenki élvezte a versenyt és rengeteg mosolygós arcot lehetett látni a rajt-cél területen. Az eredményhirdetést tombola követte, ahol nagyon sokan örülhettek valamilyen nyereménynek.

Részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

Címlap fotó: Bak Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo