fbpx

A labda, a kompresszor meg a kerékpárműszerész

A többszörös bajnokot a boltot és a műhelyt összekötő ajtónyílás foglalta keretbe. Éppen defektet javított, közben régi versenyekről és versenyzőkről mesélt. A műhelyben egy sámlin ülve hallgattam, amikor belépett a boltba egy tízéves forma gyerek egy focilabdával. Illedelmesen köszönt és igazából nem is volt szükség rá, hogy elmondja, hogy mit akar…

Workshop_01

A mester elvette tőle a labdát, kompresszorra kötve engedett bele némi levegőt, közben zavartalanul mesélte tovább a történetet. A sokat felemlegetett sztorik az idő előre haladtával egyre jobbak lesznek… Már ketten hallgattuk, a kissrác éppen a legizgalmasabb résznél csatlakozott be a cselekménybe, így lélegzetvisszafojtva fülelt most már ő is. Amikor a nyomás elegendőnek találtatott, a szakember megpattogtatta a bőrt kétszer – nem egyszer és nem is háromszor –, majd visszaadta a gyereknek, és nem fogadott el mindezért semmit. Az egész olyan volt, mint egy minden egyes részletében gondosan megkoreografált filmjelenet, viszont mentes mindenfajta giccstől és manírtól.

Workshop_02

A kiscsávóból lehet, hogy bringás lesz… Vagy ha az nem is, akkor a későbbiekben visszatérő vásárló. Azt hiszem, ezt hívják burkolt marketingnek – a legjobb fajtából.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo