fbpx

A Kerékpársport 2000 Alapítvány szervezett soron következő események

A Tour de Hongrie – 35. Magyar Kerékpáros Körverseny, Magyarország legjelentősebb kerékpárversenyének szervezője, a Kerékpársport 2000 Alapítvány nem csupán a versenysport szerelmesei számára szervez programokat, hanem lehetőség szerint minden kerékpározni szerető embert próbál megmozgatni, ezzel is az egészséges életmód fontosságára irányítani a lakosság figyelmét.

VOLVO MTB kupa

Az amatőröket és túrázókat megmozgató eseménysorozat következő állomása a Tour-t megelőző hétvégén, 2008. július 19-én szombaton kerül lebonyolításra a VOLVO MTB kupa amatőr verseny-sorozat második fordulójaként Répáshután (Borostyán vendégház Bánya hegy, 27. km kő után jobbra), ahol a futamok 12:00 órától kezdődtek.

Elmondható, hogy folyamatosan növekvő érdeklődés kíséri ezeket az eseményeket, a sportolás öröme és a családias hangulat kedvéért egyre többen indulnak a gyönyörű környezetben zajló, nehéz pályákon. A hangulatot és a sportértéket jól mutatja, hogy 2007-ben az elite kategóriájú indulók között az elmúlt évek néhány kiemelkedő MTB-s versenyzője is rajthoz állt. Előnevezés mindkét eseményre elérhető lesz az interneten keresztül is: http://biciklinfo.uw.hu/

A versenykiírás letölthető innen.

Volvo Bükki Kerékpártúra

Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára ajánljuk 2008. július 20-án a Volvo Bükki Kerékpártúrát Bükkaranyoson (Nagyferenci tanya, horgászliget – Emőd felé). Nevezési díj nincs!

A kellemes vasárnapi kerékpártúra résztvevői a Bükk hegység legszebb részeit érintve hódolhattak szenvedélyüknek. A kerékpártúra útvonala Bükkaranyos – Borsodgeszt – Mocsolyástelep – Kisgyőr – Bükkaranyos egy 40 kilométeres körben került kijelölésre. Tavalyi évben a rekkenő hőség ellenére sokan a teljes családjukat is magukkal hozták, és bár a szervezők szándéka nem ez volt, igazi kis verseny alakult ki az MTB-vel vagy országúti kerékpárral közlekedő túrázók között.

Mindkét esemény résztvevői tombolasorsoláson vesznek részt, ahol a Tour de Hongrie – 35. Magyar Kerékpáros Körverseny kísérőrendezvényein résztvevők között értékes tárgyjutalmak, valamint a fődíjként egy 100.000 Ft értékű utazási utalvány kerül kisorsolásra. A sorsolás időpontja: 2008. július 26-án 18:45, Miskolc főtér.

A túra kiírása letölthető innen.

2 hét és 2 verseny az együttműködés jegyében

Az elmúlt két hét a 35. Tour de Hongrie szervezője – a Kerékpársport 2000 Alapítvány szempontjából az együttműködés jegyében telt el. Az Alapítvány segítséget nyújtott ahhoz, hogy a szlovák országúti klasszikus Kassa-Tátra-Kassa verseny történetében először átlépje a magyar határt. A sporttörténeti sikert sportsiker is koronázta, hiszen SZÓRÁDI Balázsnak az FTC versenyzőjének jóvoltából a második szakaszon magyar győzelem született, majd a verseny végén az összetett hegyi pontversenyért járó trikót is magáénak mondhatta.

A Jó Hátszelet Alapítvány – a Tour de Gyömrő új szervezője számára pedig logisztikai és szervezési támogatást nyújtott. A versenyen több mint 500 kerékpáros vett részt. A szervezők 24 kategóriában hirdettek győztest, és a verseny első ízben lett az Amatőr-kupa versenysorozat része.

Közlemény

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy az ukrán fél tájékoztatása alapján a 2008. június 16-ra tervezett Kárpátalja Megyei Nyílt Kerékpáros Bajnokság elmarad.

További részletek a www.tdh.sport.hu oldalon.

Forrás: Kerékpársport 2000 Alapítvány sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo