fbpx

A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak

A „Képzeld el 2 keréken!”-pályázat legjobb 36 pályaműve látható 2011. szeptember 19-től október 7-ig az Európa Pontban A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub azzal a céllal hirdetett pályázatot, hogy a 10-14 és 15-19 éves korosztályban is népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot. A pályázatra összesen több mint 300 videó, fotó és rajz érkezett.

A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak

A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak

A zsűri ezek közül választotta ki a kategóriánként 3-3 díjazott alkotást. A pályázatot és a gyermekek egészséges életmódra nevelését a KLM Holland Királyi Légitársaság , az ING Biztosító és az INTERSPORT értékes ajándékok felajánlásával támogatta. A díjakat Robert Milders holland nagykövet adta át, aki a megnyitón elmondta, hogy a nagyszámú kreatív pályázat is azt mutatja, hogy a fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak, mely az élhető és fenntartható városi életforma szimbóluma. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a vezetője is. A legjobb pályaművek 2011. október 7-ig tekinthetők meg az Európa Pontban.

A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kellett bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetüket. Az ötfős zsűrinek nem volt könnyű dolga a több mint 300 alkotás elbírálásakor, hiszen érkezett egészen komoly kerékpáros makett és mellette több tucat igényesen kivitelezett és ötletes rajz is. A zsűri az értékelés során három szempontot értékelt. Vizsgálta, hogy a pályamunka mindenben megfelel-e a kiírásnak, emellett 1-5-ig pontozta kreativitást és a művészi kivitelezést is.

A nyertes pályaművek alkotóit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az első helyezettek 2 fő részére szóló amszterdami hétvégét nyertek a KLM Holland Királyi Légitársaság és a Holland Nagykövetség felajánlásának köszönhetően, a második helyezettek 2 db 100.000 Ft értékű kerékpárvásárlási utalványt kaptak az ING Biztosító jóvoltából, és a harmadik legjobbnak értékel pályamunkák alkotói pedig 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak, melyet az INTERSPORT ajánlott fel.

A pályázatra érkezett legjobb 36 alkotás október 7-ig tekinthető meg az Európa Pontban.


Forrás:
Magyar Kerékpárosklub sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo