fbpx

A BMC-hez igazolt Pauline Ferrand-Prevot

A jelenlegi XCO világbajnok Pauline Ferrand-Prevot a Canyont BMC-re cseréli.

A BMC a napokban jelentette be, hogy a jelenlegi XCO világbajnok Pauline Ferrand-Prevot 2021-től az Absolute Absalon – BMC Teamben folytatja pályafutását. A hír nem meglepő, mert már közel 1 hónapja lehetett tudni, hogy a Canyon-SRAM és az XCO világbajnok együttműködése véget ér, és nagyon nagy esély volt arra, hogy a Pauline Ferrand-Prevot párja Julien Absalon, BMC által szponzorált csapatába fog igazolni.

A bejelentés kapcsán a BMC vezérigazgatója, David Zurcher az alábbiakat nyilatkozta:  “Mi mind nagyon örülünk annak, hogy Pauline-t a családunkban üdvözölhetjük. Eddig is tudtam, hogy egy elképesztő sportoló, de csak most szembesültem vele, hogy mennyire csodálatos és inspiráló személy. Pauline még mindig fiatal, de már egy ikonja a sportnak, és nagyon büszke vagyok, hogy a BMC-t választotta karrierje következő fejezetének. Ez egy új lépcső az Absolute Absalon – BMC Team számára is, és már alig várjuk, hogy Pauline-t a kerékpárjaink nyergében láthassuk a női mezőny elején.”

A BMC nyilatkozatából az is kiderült, hogy a világbajnoknő már pár hete a BMC Fourstroke fully modelljét használja a legnagyobb megelégedéssel. “Néhány hete már a Fourstroke-kal bringázom és az első naptól imádom. Nem akarok más kerékpárral menni” – mesélte Pauline Ferrand-Prevot. A BMC közleményéből még azt is megtudhattuk, hogy ezenkívül még a 2020-ban bemutatott Twostroke merevfarút fogja használni versenyeken Ferrand-Prevot.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo