fbpx

24 órás verseny, Le Mans: Káldy Attila az indulók között

A legendás 24 órás autóversenynek is otthont adó Le Mans-i pályát augusztus végén ezúttal a bringások vehetik birtokba. A 2009. augusztus 22-23-án megrendezésre kerülő országúti ultramaraton rajtjánál régi ismerőst üdvözölhetünk: Káldy Attilát…

Káldy Attila a 2007-es RAAM teljesítése közben

Káldy Attila a 2007-es RAAM teljesítése közben

A Race Across America távját egyedüli magyarként háromszor teljesítő ultramaraton kerékpáros számára nem ismeretlen a kihívás. Attila 2005-ben 651 kilométeres teljesítménnyel a legjobb hazai országúti időeredményt érte el 24 óra alatt, tavaly pedig terepen is kipróbálta a műfajt, szólóban végigtekerve a csillebérci 24 órás montiversenyt. A magyar versenyző Le Mans-ban is szólóban áll rajthoz, az aktuális információk alapján eddig egyedüli magyarként nevezett.

A versenyt első alkalommal szervezi meg a Claude Gasnal Organisation (CGO), a rendezvényt támogatja a Francia Kerékpáros Szövetség, a technikai partner pedig a Shimano France lesz. A rendezvényen való részvétel alsó korhatára 18 év, a vállalkozó kedvű bringások pedig szólóban, illetve 2, 4, 6 vagy 8 fős csapatokban vághatnak neki a távnak. A 4185 méteres körpályán chipes mérés segíti majd az eligazodást a verseny aktuális állása terén. Erre szükség is lesz, hiszen a szervezők optimista becslések alapján 1500-3000 résztvevőre számítanak. Pillanatnyilag 170 csapat nevezett, köztük a franciákon kívül zömmel brit, belga, luxemburgi és svájci ultrakerékpárosokat találunk. Tiszteletét teszi azonban néhány ex-profi is, így Jean-Francois Bernard, Eric Leblacher és Eddy Seigneur is a rajtolók soraiban lesz majd.

A verseny célja természetesen az, hogy a résztvevők 24 óra alatt a lehető legtöbb kört teljesítsék, szólóban vagy 2-8 fős csapatokban. A rajtra 2009. augusztus 22-én 15 órakor kerül sor, a versenyt pedig másnap ugyanebben az időpontban fújják majd le. Különleges hangulatúnak ígérkezik, hogy a pálya a 24 órás autóversenyekhez dukáló fényárban úszik majd az éjszakai órákban. A kísérők és a vendégek a rajt reggelén egyórás közös bringázáson járhatják be az Ettore Bugattiról olasz autótervezőről elnevezett körpályát. A rendezvényt „Le Mans 24 Hours Village” néven bringás kiállítási- és rendezvényterület egészíti ki.

A rendezvényre a jelentkezés még közel sem zárult le, így aki kedvet kap hozzá, 2009. július 31-ig lehetősége van a jelentkezésre. A nevezésre szólóban 250, míg nyolcfős csapatok esetében 800 eurót érdemes számolni.

Előnevezés és további információk: www.24heuresvelo.fr
Forrás és fotók: Claude Gasnal Organisation

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo