fbpx

2023-ban is lesz eBike.hu MTB és terepfutó Challenge! +KLND Gravel sorozat

A Superior Racing Team 2020-ban hívta életre szabadidős sorozatát, mely már az indulás évében nehézségbe ütközött, hiszen tombolt a világjárvány a Covid. Ennek ellenére zártpályás futamokat szervezve el tudták indítani, az akkor még 4 futamból álló sorozatot.  A 2021-es évben viszont már egy sikeres, teljes szezont tudhattak maguk mögött, miközben a sorozat hat futamra bővült.

A 2022-es évre is hat futamot terveztek, de az Ipolyerdő Zrt kérésének engedve a Börzsöny mint 7. futam debütálhatott a Challenge maratonok sorában. Soha senki nem rendezett, rendezhetett még szervezetten maratont a Börzsönyben, így ez a megbízás elismerés is volt a Challenge sorozat szervezői részére.

A 2023-as MTB sorozatról a mindenkit érintő súlyosbodó anyagi körülmények kapcsán, a szervező csapat levélben kérte a versenyzők véleményét, javaslatát. Közel 100 fő küldte meg válaszát, mely alapján ismét 6 fordulóból fog állni a sorozat.
Újdonság, új helyszín lesz Somoskőújfalu központtal a Medves vidéke.

A korábbi Challenge helyszínek sem fognak eltűnni a szabadidős kerékpáros palettáról, hiszen Etyeken, Törökbálinton és a Gerecsében is terveznek a szervezők – bár nem a Challenge keretei között- jelentős túrát vagy terepkerékpáros futamot.
Idén először Etyeken volt arra példa, hogy közös szervezésben, bonyolításban (Superior-KLND) a MTB és Gravel szerelmesei is együtt tölthették a napot. Nem időben és térben elszigetelten, hanem egy versenyközpontban közös programokkal tudták maximálisan kihasználni a szervezők nyújtotta szolgáltatásokat. Ennek sikerén felbuzdulva, illetve új innovatív megoldásokat keresve Gangel Marcell (KLND) és Sós Sándor (Superior) 2023-ban már három Challenge helyszínen szerveznek KLND Gravel túrát, futamot is. A KLND futamok is pontszerzők lesznek, így az utolsó futamon a Gravel versenyzők között is lesz összetett eredményhirdetés. A két sport kooperációjának köszönhetően egyre többen „kóstolhatnak” majd bele az egyik, vagy másik szakágba.

Superior Kupa – Parádsasvár április 29.
Magura Kupa – Vértesboglár június 03. + KLND Gravel sorozat futam
Met Kupa – Visegrád július 01. + KLND Gravel sorozat futam
Joe’s Kupa – Várgesztes július 29.
WTB Kupa – Diósjenő augusztus 26.
FLR Kupa – Somoskőújfalu szeptember 16. + KLND Gravel sorozat futam

A KLND sorozat másik két futama
2023.08.05.  – Sárvár-Vasvár Gravel Bringás Kaland – Sárvár
2023.08.06.  – Őrség Gravel Bringás Kaland – Csákánydoroszló

Az eBIKE.hu mint névadó szponzor bízik abban, hogy a Challenge támogatásával hozzá tud járulni a szabadidős kerékpársport újbóli fellendüléséhez – és mint a régi szép időkben – újra több száz indulója lesz a sorozat egyes állomásának.

A cikk megjelenésével egy időben indul az előnevezési lehetőség (sportnaptar.hu) az MTB Challenge és a KLND Gravel futamokra is!

eBike.hu MTB és terepfutó Challenge:
weboldal: www.bikechallenge.hu
facebook oldal

KLND Gravel sorozat
weboldal: www.klnd.eu
facebook oldal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo