fbpx

2. AC su misura – Bikeride cyclo-cross Magyar Kupa beszámoló (eredmények, FOTÓK)

Rendhagyó cyclo-cross versennyel zárták a 2021-es évet a 2. AC su misura – Bikeride cyclo-cross Magyar Kupafutamon, rengeteg induló, futár verseny és öltönyös futam színesítette a Cyclo-Cross Magyar Kupa utolsó futamát.

December 30-án zárult a 2021-es Cyclo-Cross Magyar Kupa sorozat, az utolsó futamot Budapesten, a 17. kerületben az Újlaki Strandon rendezték meg. Az esemény több újdonságot tartogatott a versenyzők és a nézők számára, ugyanis két különleges betétfutamra is sor került a rendezvény keretein belül, egy öltönyös futamra (amire sajnos kevesen vállalkoztak) és egy futár futamra, ami egyértelműen a verseny legnépszerűbb és leglátványosabb futama volt.

Az időjárás ezúttal nem volt kegyes az indulókhoz, a meleg sajnos egy napot csúszott, így 3-5 fokban és időnként szitáló esőben kellett megmérettetni magukat a versenyzőknek. Az időjárás nem szegte kedvét a bringásoknak, a nem feltétlenül optimális körülmények ellenére nagyon sokan rajthoz álltak, és nézőkből sem volt hiány a versenyen.

A lehetőségekhez mérten a legtöbbet kihozták a szervezők a pályából, a verseny védjegyévé váló sok homokos szakasz mellé, dupla palánk és pumpa pálya is került a nyomvonalba, ne meg egy “ezer” kanyarból álló BUÉK felirat. A hátsó rövid emelkedőkből álló szakasz volt a nézők egyik kedvence, amit az utcáról is jól lehetett látni (remélhetőleg lesz pár ember az utcáról akinek megtetszett ez a sport).

A szokásos forgatókönyv szerint zajlott a verseny, reggel a legkisebbek küzdöttek meg egymással és a pályával a rövidített nyomvonalon, és futamról futamra az egyre idősebbek álltak rajthoz. Hiába volt ünnepi időszak, rengetegen neveztek a versenyre, a Magyar Kupában egyértelműen a kazincbarcikai nyitó forduló és ez az esemény volt a legnépszerűbb az utánpótlás és a felnőtt kategóriákban egyaránt, pedig az időjárás nem igazán mutatta a kerékpárosbarát arcát.

Az elit futamokban papírforma eredmény született, a nőknél Schmidel Regina végzett az első helyen, míg a férfiaknál Búr Zsolt győzte le Peák Barnabást és a triatlon világából átlátogató Lehmann Csongort.

A verseny leglátványosabb futama az elit futamok után tartott futár verseny volt, ahol a Wolt futároknak egy kört kellett teljesíteni a pályán. A futárok mindenféle kerékpárral álltak rajthoz, sokan cyclo-cross versenyzésre teljesen alkalmatlanokkal is, így óriási eséseket mutattak be a sáros meredek részeken a kék kabátos bringások. De a történethez az is hozzátartozik, hogy az eséseket és élményeiket boldogan mesélték a verseny után.

A Magyar Kupa zárófordulójaként nem csak a futamok eredményeit hirdették ki, hanem a Magyar Kupa összetett legjobbjait is díjazták.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo