fbpx

105 évesen állított fel egyórás kerékpáros rekordot

Bár azt nem tudjuk, hányan döntögetnek 1 órás világcsúcsokat 105 évesen, de őszintén szólva az is elismerésre méltó, ha valaki ennyi idősen egyáltalán kerékpározik egy órán keresztül…

637425396

A leg-leg-leg sorozatban korábban már bemutattuk a Robert Marchand-t, aki három éve a 100 év fölöttiek korcsoportjában állított fel egyórás csúcsot: 26,927 km-t hajtott. Nos ha erre a teljesítményre már nem is képes a francia bácsi, idén korosztályt ugrott, így mától 22,547 kilométerrel jegyzi a 105 év fölöttiek világrekordját, amit a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines velodrómban tekert le.

Az öregúr nem volt teljesen elégedett: “Nem láttam a jelzést, ami arra figyelmeztet, hogy már csak 10 perc van hátra. Máskülönben gyorsabban is mentem volna és jobb lett volna a rekord. Most várom az ellenfeleket.” Persze a tényszerűséghez hozzátartozik, hogy a bringások nem tolonganak sehol a világon egyórás csúcsokat döntögetni ebben a korban, valójában direkt az ő kedvéért hozták létre a 105+ kategóriát, mint ahogy korábban a 100 év felettit is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo