fbpx

Sigma Buster RL 150 hátsó lámpa

A Sigma Buster Rl 150 egy okosan tervezett, erős fénnyel rendelkező hátsó lámpa, ami nagyon messziről is látszik és nem csak hátra, hanem 280 fokba szórja a fényt, ami hétköznapi használat során egy fontos szempont. Emellett többféle hasznos funkciót épített a Buster RL 150-be a német gyártó, találunk benne nappali és éjszakai villogót, takarékos módot és a féklámpát is.

Az őszi-téli hónapokban a rövid nappalokon kívül meg kell küzdenünk a nedves, ködös idővel is, ami nagyban rontja a láthatóságunkat, ilyenkor akár nappal is sokkal nehezebben vesznek észre minket az autósok, mint tiszta időben éjszaka. Ilyen időben jó világítás nélkül hazárdjáték az utakra merészkedni, mert a sebességünkhöz mérten mi hiába látunk, de egy hátulról jövő autós rosszabb esetben csak akkor észlel minket miután már elütött, ezért kiemelten fontos, hogy látszódjunk. A Sigma Buster RL 150 erre a probléma nyújt megoldást, nagyon erős, 40 lumenes folyamatos fény (4 órás üzemidővel) mellett, 150 lumenes nappali villogó fényt (6 órás üzemidővel) is tud (pl ködös, szürke időre), ráadásul a lámpatest kialakításának köszönhetően 280 fokban látható a fénye. Ezenkívül kevésbé rossz látási körülmények közé található a lámpában 5 lumenes folyamatos fény (20 órás üzemidővel), egy 25 lumenes éjszakai villogó (7 órás üzemidővel) és egy 5 lumenes ECO villogó mód (20 órás üzemidővel).

A Buster RL 150 a lámpán található egyetlen gomb dupla megnyomásával kapcsol be, hogy véletlenül ne kapcsoljuk be, és ugyanezzel a gombbal tudunk az üzemmódok között lépkedni. Sőt ebbe a gomba építették be az akku töltöttségét visszajelzőt, ami a gomb rövid megnyomására zölden, narancssárgán és pirosan világít töltöttségtől függően. Ezenkívül memória funkció is került a lámpába, így bekapcsoláskor abba az üzemmódba kerül a lámpa, amiben kikapcsoláskor volt. További extra még, hogy a Buster RL 150-ben található egy gyorsulásmérő szenzor, ami ha érzékeli, hogy fékezünk akkor felerősíti a láma fényét egyfajta féklámpaként. A lámpa töltése az USB porton keresztül lehetséges, kb 3 óra alatt tölt fel teljesen.

A Buster RL 150 rögzítése egyszerű és praktikus, egy szilikon pánt segítségével tudjuk a nyeregcsőhöz rögzíteni pár pillanat alatt és levenni is kb ugyanennyi idő. IPX4 vízvédelemmel (fröccsenésvédelemmel) rendelkezik a lámpa, ami azt jelenti, hogy kisebb esőben bátran használhatjuk, de pl érdemes sárvédőt feltenni, hogy ne úsztassa el a hátsókerékről érkező víz teljesen a lámpát.

Ajánlott fogyasztói ár: 13 490 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo