fbpx

Niterider Omega 330 EVO hátsó lámpa

A szürke, sötét, őszi-téli hónapokban sokkal nehezebben vesznek minket észre az autósok, ezért mindenképpen érdemes jó lámpákkal felturbózni a láthatóságunkat. A Niterider Omega 330 EVO egy üde színfolt a hátsó lámpák piacán, erős fénye még nappal is messziről látható, emellett opcionálisan kormányról vezeték nélküli távirányítóval is vezérelhető az első lámpánkkal összehangolva.

Az ősz beköszöntével sokat romlanak a látási viszonyok, lassan száll fel a köd, folyamatosan nedvesek, csillognak az utak, könnyebben koszosak lesznek az autók szélvédői, ami bringás szempontból sajnos nem jó hír, hiszen mi hiába látjuk a négykerekű járműveket ők jóval nehezebben észlelnek minket. Az autósok szeme a lámpák fényét keresi és ha nincs a kerékpáron lámpa, vagy nincs bekapcsolva akkor bringás eléggé ki lesz szolgáltatva a szerencsének. Ezért erősen ajánlott akár nappal is lámpát használni, és nem egy gyufa fényével versengő dísznek való lámpautánzatot, hanem valamilyen minőségi lámpát, aminek nappali és éjszakai körülmények között jól látható a fénye. A Niterider Omega 330 EVO egy ilyen lámpa, akár nappal, akár éjszaka biztonságban érezhetjük magunkat vele a forgalomban, az autósok garantáltan látni fogják.

A Niterider Omega 330 EVO hátsó lámpa maximális fényereje 330 lumen, amivel a kategóriájában a legjobbak közé tartozik. 6 üzemmód közül választhatunk: max fényerejű villogó (6 órás üzemidővel), gyors villogó (17 és fél órás üzemidővel), diszkó villogó (9 és fél órás üzemidővel), pulzáló villogó (6 és fél órás üzemidővel), erős folyamatos fény (7 órás üzemidővel), gyenge folyamatos fény (36 és fél órás üzemidővel). Természetesen a nagy fényerejű üzemmódokat érdemes nappal és ködös időben használni, míg az alacsonyabb fényerejű módokat sötétben. A lámpa feltöltése az USB porton keresztül lehetséges, fényerejéhez mérten elég gyorsan, a gyári adatok szerint két és fél óra a töltési idő.

A Niterider Omega 330 EVO-t a gyártó Nitelink technológiával is felvértezte, ez azt jelenti, hogy a lámpa vezeték nélkül összekapcsolható az ezzel kompatibilis első lámpákkal (pl a Niterider Lumina 2500 Boost-tal) és az első lámpával irányítható a hátsó lámpa, pl ha felkapcsolod az első lámpát akkor a hátsó is felkapcsol. Ezenkívül távirányítóval (NiteLink™ Wireless Remote Control) is összekapcsolható a hátsó, mellyel szintén vezérelhetjük a lámpát, sőt egyszerre két hátsó lámpát is hozzákapcsolhatunk és ebben az esetben irányjelzőként is tudnak funkcionálni a hátsó lámpák. Az Omega 330 EVO-ban található NFC csip is, amivel tudjuk regisztrálni a lámpákat, mellyel hozzájutunk a lámpáról információkhoz, és akár azt is tudjuk jelezni, hogy elveszett vagy ellopták a lámpánkat.

Az Omega 330 EVO hátsó lámpa egy szilikon pántos konzollal rögzül a nyeregcsőre, ami a legtöbb nyeregcső profillal kompatibilis (a nagyon csepp alakúakkal nem), nagyon könnyű felszerelni, és a lámpát is csak egy mozdulat levenni róla, illetve feltenni rá. Ezenkívül az okos tervezésnek köszönhetően a hátsózsebünkre vagy a táskánkra is csíptethetjük a lámpát, nem vagyunk feltétlenül a nyeregcsőhöz kötve.

Ajánlott fogyasztói ár: 32 609 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo