fbpx

Gepida Booster első lámpa

A napi közlekedés során nem mindig elég ha a lámpánk csak a láthatóságunkat növeli, a közvilágítás hiánya vagy a rossz utak sokszor megkövetelik, hogy olyan lámpát használjunk, amivel látni is lehet. A Gepida Booster ebbe a kategóriába tartozik, bár a mérete alapján nézhetnénk csak egy villogónak, de ennél jóval több, akár 20-30 méterre is elláthatunk vele maximális fényerőn.

A nappalok rövidülésével belekényszerülünk abba, hogy a napi közlekedés, munkába járás során sötétben kelljen kerékpároznunk, ilyenkor erősen ajánlott mindent megtenni azért, hogy látszódjunk az autósok számára, különben könnyen baleset érhet minket. De nem mindenkinek elég ha csak látszódási funkciót lát el a lámpájának a fénye, sokan bringáznak településen kívül vagy olyan helyen, ahol nincs közvilágítás, ilyenkor bizony kell a nagyobb fényerő, ami megvilágítja az utat. A Gepida Booster ebbe a kategóriába tartozik, a láthatóság mellett látni is tudunk vele.

A Gepida lámpái mostanában az apró méretükről híresek, köztük a legnagyobb modell a Booster, ami a többi modell mellett akár óriásnak is hathat, de valójában nem az, a Booster csak 50 gramm és alig több, mint 6 cm hosszú a 2 cm-es átmérő mellett. Az igényes alumínium háza egy USB-ről tölthető 700 mAh-s akkumulátor rejt, ami ellátja energiával a 3 Wattos HI-Power ledet, melynek köszönhetően maximum 150 lumen fényerősséget kapunk. A Booster négy üzemmódot tud, a három folyamatos fény (100%, 70%, 50%) mellé bekerült egy villogó üzemmód is. A legerősebb üzemmódban 2 órát, a 70%-os fényerőn 4 órát, 50%-os módban 9 órát, míg villogóként 18 órát megy el egy töltéssel. 25%-os töltöttségnél felvillan az alacsony töltöttségi szintjelző, ilyenkor érdemes lassan töltőre tenni a lámpát, nulláról kb 3 óra alatt tölthető fel maximumra az akkumulátor. A Booster konzolja egyszerűen egy szilikon pánttal rögzül a kormányra, amibe a lámpát bele tudjuk pattintani. Mivel a lámpatest maga egy alumínium henger így akár mini zseblámpaként is használható. A Booster nem csak a kormányra szerelhető fel, hanem lehet hozzá külön konzolt kapni, amivel a fejvédőre is rögzíthető.

Teszteredmény: Az apró méretű Gepida Booster 20-30 méterre is elvilágít. A fénysugár formája kerek, a lámpa nem igazán terít szélesen, viszont a fénye arra elég ha közvilágítás nélküli helyen akarunk közlekedni kerékpárral. A folyamatos fények mellett villogó mód is található benne, igazi városi lámpa. A kormányról levéve zseblámpaként is használható. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 12 900 Ft
További információkért kattints ide

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo