fbpx

Fenix HM61R Amber fejlámpa

A Fenix HM61R Amber egy univerzálisan használható fejlámpa, 1200 lumen fényerejével, hosszú üzemidejével és kerékpáros fejvédő kompatibilitásával kiváló választás bringásoknak, kiváltképpen azoknak, akik sokat kerékpároznak terepen. Ez a fejlámpa az élet más területein is hasznos lehet, futhatunk, túrázhatunk vele, de szerelés közben is sokat segíthet a praktikus kialakításának köszönhetően.

Terepen vagy kanyargós úton a fejlámpa a legjobb választás bringázáshoz, a kormányon lévő lámpa kanyarban csak magunk elé világít és nem igazán látjuk vele, hogy hova fogunk kanyarodni. A kanyarodás mindig a fej elfordításával indul, belenézünk a kanyarba és a kormánymozgás csak a sokadik sorban, ezáltal a kormányon található lámpa fénye “késik”, míg ha a fejvédőnkön van a lámpa akkor a kanyarodás indításakor már kellő információ érkezik a szemünknek a kanyarból, azaz belelátunk a kanyarba. Az sem utolsó szempont, hogy a magasabbról érkező fény jobb mélységérzékelést tesz lehetővé. Természetesen az sem baj, ha a fejlámpa fénye nagyon erős, így jobban láthatunk mindent. Viszont kerékpározáshoz a lámpa tömege egy lényeges kérdés, mert könnyen elfáradhat a nyakunk egy nehéz lámpától. A professzionális lámpáiról híres Fenix sokféle fejlámpát gyárt, mi ezek közül a HM61R Ambert mutatjuk be, ami nagy fényerőt, hosszú üzemidőt és univerzális felhasználási lehetőséget kínál.

A Fenix HM61R Amber fejlámpa 5 féle fehér folyamatos fény üzemmódot kínál, 1200 lumennel 2 órát, 400 lumennel 4 órát, 150 lumennel 12 órát, 50 lumennel 38 órát, 5 lumennel 300 órát képes működni. Az 1200 és a 400 lumenes üzemmódok terepre vagy nagy sebességű országúti használathoz ajánlottak, míg a 150 lumen elég alacsonyabb sebességű közvilágítás nélküli kerékpározáshoz, az 50 és a 5 lumenes üzemmódok pedig a láthatóságunkat növelik ha kerékpározáshoz használjuk. Piros fénnyel is képes világítani a lámpa, kikapcsolt állapotban dupla gombnyomásra kapcsol be a piros üzemmód, ahol az 1 lumenes, az 5 lumenes folyamatos fény és az 5 lumenes villogó közül választhatunk. Memória funkció található a HM61R Amberben, mindig abba a funkcióba kapcsol vissza, amiben kikapcsoláskor volt. Természetesen nem csak kerékpáron használhatjuk a lámpát, hanem pl futáshoz vagy túrázáshoz is, ezeknél a két legerősebb üzemmódra ritkán lesz szükségünk.

Egy 3500 mAh-s 18650 Li-ion akkumulátor biztosítja az energiát a Fenix HM61R Ambernek, az akkut a lámpa belsejében is tölthetjük, de nem USB csatlakozót kell beledugni a lámpába, hanem egy praktikus mágneses csatlakozón keresztül tudjuk tölteni. Ezenkívül lámpán kívül is tudjuk tölteni az akkut, mivel található rajta USB bemenet. Ez kifejezetten jól jön akkor ha több akkumulátorunk van és míg az egyiket a lámpa belsejében használjuk, addig a másikat tudjuk tölteni. A teljes töltésidő lemerült állapotban kb 4 óra. A bekapcsoló gombot röviden megnyomva a lámpa kijelzi a töltöttségi állapotát.

A Fenix HM61R Ambert többféleképpen rögzíthetjük a sisakunkhoz, első körben használható a fejlámpa gumis pántja attól függően, hogy milyen kialakítású a sisakunkon, pl egy sildes sisaknál a sild rögzítése alatt elvezetve stabilan megállhat mindenféle extra rögzítés nélkül is, de pl a sild nélküli sisakomon is megállt, de biztos, ami biztos alapon ajánlott kötegelővel extrán fixálni. Ezenfelül kapható hozzá öntapadós fejvédő konzol is, amivel garantáltan fennmarad a lámpa a fejünkön, cserébe a sisakunkon is rajtamarad a konzol (lehet külön lámpás sisakunk). A fejlámpa a hozzávaló konzollal rögzíthető a kormányra vagy a nyeregcsőre is, így hagyományos kerékpárlámpaként is lehet használni. De érdemes még megemlíteni, hogy a fejlámpa a konzolról levéve normál zseblámpaként is használható, található rajta egy fül, amivel a zsebünkre akaszthatjuk, ezenkívül az alja mágneses, tehát bármilyen vas tárgyra rögzíthetjük, ami sötétben szereléskor lehet nagyon hasznos.

Teszteredmény: Óriási fényerő a kis fejlámpában. Az 1200 lumen messzire elvilágít, a normál kerékpárlámpákhoz képest jobban terít és nem csapott a fénye, mint a Fenix bringás lámpáknak, ezért csak terepre ajánlott nagy fényerőn használva, mert elvakíthatja a szemből jövő autósokat. Egy kormányra szerelt lámpával kiegészítve olyan fényünk lesz, amivel extrém terepen is bátran bringázhatunk. Futáshoz és túrázáshoz is használható. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 45 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo