fbpx

Fenix BC30 V2.0 első lámpa

Rendkívüli fényerő, tökéletes színhőmérséklet, homogén fény, hosszú üzemidő, minőségi tervezés, ezeket tudja a Fenix BC30 V2.0 első lámpa, mellyel biztosan nem lesz fényhiányunk sem az éjszakai terepezés sem a gyors országúti edzés során.

Az elmúlt időszakban mi is megbizonyosodtunk arról, hogy a Fenix lámpák kategóriától függetlenül a legjobbak közé tartoznak a piacon. A fejlett technológiákat okos tervezéssel és megbízhatósággal ötvözi a gyártó, mellyel a kerékpáriparnál jóval komolyabb szegmensekben (pl katonaság, rendőrség, tűzoltóság) is sikereket arat a Fenix, így nem kérdés, hogy a tudásukat a kerékpár lámpákba átültetve nagyszerű lámpákat hoznak össze. A bringás első lámpák között nem is igazán találunk egyszerű modellt (városi első villogót), mindegyik lámpájuk alkalmas sportolásra és az üzemidők is elég komolyak.

A Fenix egyik legjobb első lámpája a BC30V2.0, ami rövid időre (30 másodpercre) Burst módban 2200 lumennel képes világítani, míg stabil folyamatos fényként 1500 lument tud 2,3 óra üzemidővel, mellyel bátran bringázhatunk extrém terepen is. A kissé barátságosabb 600 lumenes fényerővel már 6 órán keresztül tudjuk használni a lámpát, ami még mindig elegendő terep vagy gyors országúti felhasználásra. 200 lumennel 16 órát mehetünk a városon kívüli kivilágítatlan utakon, míg az 50 lumenes, láthatósági üzemmódban 50 órán át bringázhatunk. Villogó üzemmód (50 és 600 lumen közötti pulzálás) is található a lámpában, tehát nem csak éjszakai sportfelhasználásra való a BC30 V2.0, hanem a láthatóságunkat is tudja növelni nappal és éjszaka egyaránt, ami az őszi-téli időszakban szintén fontos funkció egy lámpánál. Az üzemmódok között a lámpán található gombbal vagy a lámpához járó vezeték nélküli távirányítóval tudunk váltani, az utóbbi elég hasznos, mert a kormány elengedése nélkül tudjuk állítani a fényerőt, a max 30 másodperces Burst módot is a távirányítóval tudjuk bekapcsolni (addig világít 2200 lumennel amíg nyomjuk a gombot). Hiába a jó hőelvezető képességű ház, de az ilyen teljesítményű lámpáknál gyakran előfordulhat túlmelegedés ha nem megyünk elég gyorsan, ezért a BC30 V2.0-ban található túlmelegedésgátló, ami leveszi a lámpa fényerejét mielőtt túlmelegedne.

A BC30 V2.0 fényét 2 db Luminus SST-40 LED adja, melyek a speciális optikának köszönhetően alakítanak ki egy távolra világító de közben széles fénysugarat. Itt fontos megemlíteni, hogy a lámpa fénysugara csapott, hogy ne vakítsa el a szemből érkező járműveket. A lámpában az energiát 2 db 3500 mAh-s 18650 Li-ion akkumulátor biztosítja, de kapható akkumulátor nélküli verzió is, az akkumulátorokat a lámpán kívül tudjuk tölteni a rajtuk található USB porton keresztül, melyhez kábelt is kapunk a csomag részeként. A lámpa jelzi, ha alacsony az akkumulátorok töltöttsége, így időben ki tudjuk őket cserélni vagy töltőre fel tudjuk őket tenni.

A Fenix lámpák mind egyforma konzollal rögzülnek a kerékpár kormányára, ez a konzol egyszerűen feltehető a kormányra és stabilan tartja a lámpát, de arra érdemes figyelni, hogy csak kerek profillal rendelkező kormánnyal kompatibilisek, viszont kapható a lámpához gopro (pl előrenyúló konzolhoz) vagy aero kormány konzol is, sőt még a sisakunkra is feltehetjük ha nem zavar a lámpa tömege.

Teszteredmény: Gyakorlatilag mindenre elég a Fenix BC30 V2.0 fénye, messzire világít, nagyon szélesen terít, láthatjuk vele az út mindkét szélét, homogén a fény, szembarát a színhőmérséklete, mindent látunk vele, és még az üzemidő is átlagon felüli, igazán rendkívüli lámpa. Egyetlen szépséghiba, hogy a 2200 lument csak maximum 30 másodpercre tudja, így mi is csak 1500 lumennel számoltunk vele, mert azt tudja stabilan. Ennek ellenére egy nagyon jó lámpa, amivel bátran nekivághatunk éjszaka az erdőnek, nappali fényt fog varázsolni a sötétben. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 67 990 Ft (az akkumulátoros verzió)
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo