fbpx

Fenix BC25R első lámpa

A Fenix legnépszerűbb első lámpája a BC25R, ami a kedvező ára mellett egy elég sokrétű első lámpa, a nagy fényereje mellett minden gond nélkül kerékpározhatunk vele éjszaka lakott területen kívül, de városi felhasználás során is megállja a helyét.

A Fenixről általában a minőségi lámpák és nem éppen alacsony árak jutnak eszünkbe, erre cáfol rá a gyártó BC25R modellje, ami versenyképes ár mellett rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amikkel csak kevés lámpa ebben az árkategóriában. Ennek köszönhetően nem véletlenül lett a gyártó legnépszerűbb modellje a régiónkban.

A Fenix BC25R-ben egy Cree XP-G3 led a fény forrása, ami a jól tervezett optikán keresztül maximum 600 lumen fényerőre képes. A lámpába 5 üzemmódot építettek, 600 lumen folyamatos fény mellett 2 órát képes működni, ami már terepre is elegendő fény lehet, 350 lumen folyamatos fényre 7 órán keresztül képes, mellyel már egy hosszú aszfaltos éjszakai túrát végigcsinálhatunk vagy több napos városon kívüli ingázásra is elég, ezenkívül 150 lumen folyamatos fényen 15 órát, 50 lumen folyamatos fényen 36 órát használhatjuk városi forgalomban sötétben, míg egy 150 lumenes villogó üzemmód is belekerült a nappali fényként.

Ahogy a legtöbb Fenix kerékpárlámpa úgy a BC25R is nagyon szélesen teríti a fényt, az út széle is nagyon jól látszódik vele, és még fontos tulajdonság, hogy a lámpa fénysugara csapott, csak lefelé világít, mellyel nem vakítja el a szemből érkező autósokat, viszont cserébe mi is jól látunk vele.

A BC25R-ben egy beépített 2600 mAh Li-ion akkumulátor szolgáltatja az energiát az üzemidő és a fényerő adatokat megnézve elég hatékonyan. Az akkut az USB porton keresztül tudunk feltölteni, a gyári adatok szerint nulláról ez kb  2,5 órába telik, ami kifejezetten gyorsnak számít. A lámpán található gombbal nem csak az üzemmódok között tudunk váltani, hanem kikapcsolt állapotban a gomb rövid megnyomása esetén is kijelzi a töltöttség jelző led az akku töltöttségi állapotát.

A lámpa test eleje alumíniumból van, ami jól elvezeti a hőt, de a 600 lumen már nem kevés fény, így nagyon alacsony sebesség mellett előfordulhat, hogy nagyon felmelegszik a lámpa, ezért egy túlmelegedés védelem funkció is beépítésbe került a Fenix BC25R-be, ami nem engedi túlmelegedni a lámpát, hanem ilyen esetben lejjebb veszi a fényerőt. Az akku gyors lemerülése ellen amikor a lámpa érzékeli, hogy csökken az akku töltöttsége akkor folyamatosan alacsonyabb fényerejű üzemmódokba kapcsol, hogy hirtelen ne fogyjon el a fényünk.

A BC25R rögzítése egy praktikus és könnyen felszerelhető konzollal történik, amit maximum fél perc felrakni a kormányra, többféle kormányátmérővel kompatibilis, és erre tudjuk felrakni egy mozdulattal a lámpát. A konzol csak kerek kormányokra tehető fel, ezért aero kormány esetén szükségünk lesz más konzolra is, de jó hír, hogy kapható hozzá gopro és sisak konzol is, tehát a kormányon kívül több helyre is fel tudjuk tenni.

Teszteredmény: A 600 lumen maximális fényerő mellett messzire elláthatunk (sajnos a Fenix lámpák fénysugarát valószínűleg a csapott kúp miatt nem adják jól vissza a fotók), nagyon szépen teríti a fényt a Fenix BC25R, az út mindkét széle látszik vele, a fénye homogén és kellemes színhőmérsékletű, a tárgyak mélységének érzékelésére is alkalmas. Alacsonyabb fényerejű üzemmódokban hosszú üzemidőt kínál. A kedvező árért masszív lámpatestet és biztonsági funkciókat is kapunk. Nem extrém terepre és éjszakai országútizáshoz is ajánlható. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hamarosan hosszabb tesztet olvashattok róla.

Ajánlott fogyasztói ár: 24 990 Ft
További információkért kattints ide.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo