fbpx

Fenix BC05R V2.0 hátsó lámpa

A szürke, ködös, sötét hónapokra mindenkinek elkél egy jó hátsó lámpa, ha egy pici, egyszerű, de megbízható darabot szeretnél akkor a Fenix BC05R V2.0 hátsó lámpát is mindenképpen érdemes számításba venni a vásárláskor.

Az óraátállítás környékén lassan eljutunk oda, hogy a nappal is csak pár órára bukkan elő a nap és ez a hidegebb idő beköszöntével csak rosszabbodni fog ősszel, ilyenkor ha kerékpárral járunk munkába, közlekedünk vagy sportolunk akkor mindenképpen gondolnunk kell a láthatóságunkra. Az autók a kivilágítatlan kerékpárost sokkal nehezebben veszik észre, ráadásul a hátulról érkező autókat mi sem látjuk, ezért szükség van egy megbízható hátsó lámpára, ami minden körülmény között világít. A Fenix a minőség és a megbízhatóság szimbóluma ha lámpákról van szó és a kiváló fényű első lámpák mellett egy hátsó lámpa modellel is rendelkezik, a BC05R V2.0-val.

A Fenix BC05R V2.0 kétféle fényerőt tud, egy 5 lumenest és egy 15 lumenest, viszont mindegyik fényerőhöz három üzemmód párosul, egy folyamatos fény, egy lassú- és egy gyors villogás, azaz valójában 6 féle üzemmóddal rendelkezik. A 15 lumen folyamatos fényhez 4,5 óra,  15 lumen lassú villogáshoz 25 óra, a 15 lumen gyors villogáshoz 35 óra, az 5 lumen folyamatos fényhez 16 óra, az 5 lumenes lassú villogáshoz 80 óra, az 5 lumenes gyors villogáshoz 120 óra üzemidő párosul, látható, hogy takarékosabb üzemmódban akár egy teljes évszakot is elmehetünk töltés nélkül.

A BC05R V2.0-ban a fény forrása 5 led, amik az enyhén domború optika alá vannak elrejtve, amely 180 fokos szögben szórja a fényt, így oldalról is látható a lámpa fénye. Az energiát a beépített 400 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor biztosítja, melyet USB-C kábellel tudunk feltölteni kb 1,5 óra alatt. Az akku töltöttségét kikapcsolt állapotban a gomb rövid megnyomásával tudjuk ellenőrizni, így induláskor láthatjuk, hogy mennyi energiánk maradt. A lámpa 25 % alatti töltöttség esetén folyamatosan alacsonyabb üzemmódba kapcsol, mellyel megakadályozza, hogy az akkumulátor gyorsan lemerüljön és fény nélkül maradjunk.

A lámpa egy szilikonpánttal könnyedén felszerelhető a nyeregcsőre, a kerek és az enyhén aero profilokkal kompatibilis, míg a nagyon csepp alakúakra csak nem túl szépen tudjuk feltenni. A Fenix BC05R V2.0 IP66 szabvány szerint víz- és porálló, esős időben is bátran használhatjuk.

Ajánlott fogyasztói ár: 9 990 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo