fbpx

Cateye AMPP500 első lámpa

Az egyre rövidebb nappalok miatt nem árt ha van egy olyan lámpánk, amivel nem csak látszódni tudunk, hanem városon kívüli használat esetén is jól láthatunk, a Cateye AMPP500 ebbe a kategóriába tartozik, az 500 lumenes fényerejével gond nélkül kerékpározhatunk közvilágítás nélküli területen, mert kellő fényt biztosít országúton/kerékpárúton nagyobb tempóhoz is, míg alacsonyabb fényerőn vagy a villogó üzemmódokat használva városi közlekedésre is alkalmas.

A nappalok rövidülésével egyre jobban belefutunk abba, hogy nem tudunk hazaérni a bringázásból világosban, vagy akár kivilágítatlan helyen közlekedünk a reggeli vagy esti óránkban kerékpárral, ilyenkor nem árt egy olyan lámpát beszerezni amivel sötétben láthatunk is és nem csak látszódunk. A Cateye AMPP500 első lámpa ezt a kategóriát testesíti meg, használható gyors országúti vagy terep bringázásokra is éjszaka, mindamellett a városi bringázásban is helyt áll akár ködös, párás időben vagy sötétben.

Az 500 lumen maximális fényerőt OptiCube lencséken keresztül szórja az AMPP500, melynek köszönhetően szélesen terít homogénen a lámpa és a fénye is kellemes színhőmérsékletű, ezáltal a fényében jól érzékelhető a tárgyak mélysége. Négy üzemmódban képes világítani az AMPP500, a maximális 500 lumenes folyamatos fény mellett van benne egy folyamatos 250 lumenes, illetve egy nappali villogó (500/250 lumen) és egy normál villogó (250). A memória funkció ebbe a lámpába is beépítésre került, így bekapcsoláskor abban az üzemmódban fog világítani a lámpa, amiben kikapcsoláskor volt. Az üzemmódok között a felső gombbal tudunk váltani, egy nyomásra a következő üzemmódra vált át, míg két gyors nyomásra a legerősebb fény kapcsol be. A gomb töltésvisszajelzés funkciót is ellát, amikor pirosan kezd világítani akkor 20% alá került az akkumulátor töltöttsége.

500 lumenen a gyári adatok szerint 1,5 órát, 250 lumenen 3 órát, nappali villogó módban 5 órát, míg hagyományos villogó módban 50 órát képes egy töltéssel működni. Egy 2200 mAh-s beépített akkumulátor szolgáltatja az energiát a világításhoz, melyet az USB porton keresztül tudunk feltölteni.

A rögzítés a Cateye lámpáknál megszokott FlexTight konzollal történik, ami a legtöbb kormányformával kompatibilis és nagyon egyszerűen felszerelhető, és nem mellesleg atombiztosan tartja a lámpát. A konzolra könnyedén felrakható és levehető a lámpa, így nem kell szöszmötölnünk vele ha éppen otthagyjuk valahol, hanem csak egy mozdulattal levesszük és zsebre vagy a táskánkba tesszük a lámpát. A lámpához még kapható sisakkonzol és a villára szerelhető konzol is.

Teszteredmény: Az 500 lumen széles, homogén terítéssel és szembarát színhőmérséklettel nagyon sok helyzetben elég, nagy sebességnél is biztonságban érezhetjük magunkat mellette, a féktávig bőven ellátunk vele, ezért a napi használat mellett országútizásra és terepre is ajánlható. Viszont az akkumulátor üzemideje elég kevés (500 lumenen 1,5 óra), amibe hosszabb bringázások nem igazán férnek bele, sport célra inkább azoknak ajánlható, akik még világosban mennek ki és az utolsó órát teljesen sötétben teszik meg vagy azoknak akik teljesen sötétben mennek és már világosban érnek haza. Rossz látási viszonyok között a nappali villogó fénye tökéletes arra, hogy a lássanak minket. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 15 990 Ft
További információkért kattints ide.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo