fbpx

Cateye AMPP200 + WIZ100 lámpa szett

A sötét hónapokban a legtöbb amit megtehetünk a biztonságunk érdekében az, hogy látszódunk a forgalomban részvevő többi szereplő számára, aminek az egyik legjobb módja, ha világítást használunk. A Cateye erre a célra ajánlja az AMPP200 első lámpa és WIZ100 hátsó lámpa szettet, mellyel világítás terén már mindent megteszünk, hogy lássanak minket az autósok. Sőt ennél is többet tud a lámpa szett, az első lámpa 200 lumenes fényereje sötétben már városon kívül is elég lehet ha nem sietünk annyira, például jó választás lehet lakott területen kívüli kerékpárral ingázók számára.

Sokszor elmondjuk, hogy a lámpáknak kettős szerepe van a kerékpárokon, egyrészt hogy mi lássunk, másrészt, hogy minket lássanak. A jó közvilágítással rendelkező településeken az előbbivel nincs gond, de ettől még ugyanúgy fontos, hogy lássanak minket az autósok és nem a közvilágítás erre a megoldás, hanem az elöl-hátul kivilágított kerékpár (plusz a fényvisszaverő felületek). A Cateye AMPP200 + WIZ100 lámpa szettje is azzal a céllal készült, hogy megbízható, jó láthatóságot biztosító lámpákkal tudják felszerelni bringáikat a kerékpárosok.

Az AMPP200 első lámpa maximális fényereje 200 lumen, amit folyamatos fényként 1,5 órán át tud, ezzel a fénnyel már nem csak látszódni tudunk, hanem alacsony sebesség mellett a kivilágítatlan útszakaszokon is lehet biztonságban bringázni. A 40 lumenes folyamatos fény üzemmód (13 óra üzemidő) már egyértelműen csak a látszódásra elég, de elsősorban ez is a célja ennek a lámpának. A harmadik üzemmód a 200 lumenes villogó (30 óra üzemidő), ami nappali fényként működik jól (tiszta időben sötétben már zavaró lehet az autósoknak) vagy ködös, párás időben érdemes bekapcsolni. Memória funkció is található az AMPP200-ban, abba a módba kapcsol vissza amiben kikapcsoltuk, és dupla gombnyomásra a villogó funkció kapcsol be. A bekapcsoló gomb töltésjelzőként is működik és az akkumulátora USB-vel tölthető fel. A rögzítése egy szilikon pánttal történik, ami gyakorlatilag minden kormányformával kompatibilis.

A WIZ100 hátsó lámpa kiváló láthatóságot biztosít, az OptiCube lencséinek köszönhetően 300 fokból látható és kifejezetten messziről is látható a fénye. Még a folyamatos 15 lumenes fényerő is erősebbnek hat, de a 100 lumenes nappali villogó éjszaka már erősen zavarhatja az autósokat (ezért használjuk nappal vagy ködös párás időben). 4 üzemmód található a lámpában, a már említett 15 lumenes folyamatos fény és 100 lumenes nappali villogó mellett tud 10 lumenes villogó és 35 lumenes groupride üzemmódot is. A memória funkció ebben a modellben is megtalálható és szintén USB kábelen keresztül tudjuk feltölteni. Ezenfelül található benne egy olyan funkció is, ami nem engedi teljesen lemerülni az akkut, hanem ha érzékeli hogy egy bizonyos szint alá csökkent a töltés akkor átvált villogó üzemmódba ezzel megvédve minket attól, hogy világítás nélkül maradjunk. A rögzítése 90 fokban forgatható, fel tudjuk tenni akár függőlegesen vagy akár vízszintesen a nyeregcsőre. A konzol aero nyeregcsövekkel is kompatibilis, kb fel tudjuk szerelni bármilyen kerékpárra.

Teszteredmény: A 200 lumen nagyobb sebességhez, illetve terephasználatra már kevés, de alacsonyabb sebességű bringázáshoz még használható a rosszabb minőségű utakon is. Láthatóság terén nincs szégyenkeznivalója sem az első, sem a hátsó lámpának, nagyon jól látható mindkettő fénye, a hátsó az alacsony fényerő ellenére messziről is kifejezetten jól látszik, míg az első lámpa nem csak szemből, hanem oldalról is látható. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 19 990 Ft
További információkért kattints ide.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo