fbpx

Cateye AMPP1100 első lámpa

A Cateye egyik legjobb lámpája az AMPP1100, ami 1100 lumenes fényerejével sokak kedvence lesz, bátran vihető terepre vagy nagy tempójú éjszakai országúti edzésre, mindkét esetben elegendő fényt biztosít. A fénye homogén és a színhőmérséklete is segít a mélység érzékelésében, minden kátyút, akadályt jól lehet vele látni. Emellett a Cateye-tól már megszokott több hasznos funkciót is kapunk mellé.

A Cateye mindig is híres volt arról, hogy remek lámpákat tud gyártani, amire az AMPP1100 sem cáfol rá, az 1100 lumen fényerővel rendelkező lámpában a twin-LED dizájn és az OptiCube lencsék párosítása rendkívül széles mezőben terítő fénysugárt biztosít, így nem csak előre látunk jól ezzel a lámpával, hanem oldalra is nagyon jó láthatóságot biztosít. Az AMPP1100 nagyon szépen teríti a fényt, tökéletesen látszik vele az út széle is és színhőmérsékletben is az egyik legjobb a piacon található lámpák között. Ezzel a fénnyel bátran vihető terepre és országútra egyaránt, nem a lámpa lesz a gyenge pont.

5 üzemmód található a Cateye AMPP1100 első lámpában, folyamatos fényként tud gyenge (400 lumen 4,5 óra), közepes (800 lumen 2 óra) és erős (1100 lumen 1,5 óra) fényáramot, villogóként pedig tud nappali erős villogást (1100/400 lumen 6,5 óra) és klasszikus villogást (200 lumen 50 óra). Memória funkció is található az AMPP1100-ban, bekapcsoláskor mindig abba az üzemmódba kapcsol vissza amiben kikapcsoláskor volt. A lámpa tetején található bekapcsoló gomb többféle funkciót lát el, egyrészt ezzel tudunk az üzemmódok között váltani, 1 nyomásra a következő üzemmód következik, míg gyors duplára az erős fényre vált át, a gomb másik funkciója pedig az akkumulátor töltöttség jelzése, a kék szín 50% fölötti töltöttséget jelez, a sárga 30-50%-ot, míg a piros 30% alattit. A lámpában egy 2500 mAh-s akkumulátor található, amit USB kábelen keresztül tudunk tölteni, nulláról fullra kb 3 óra alatt.

A rögzítést a Cateye a már jól bevált FlexTight konzolra bízta, amióta az eszemet tudom ilyen rendszerű rögzítést használnak a Cateye lámpákhoz, a legtöbb kormányformára tökéletes passzol és pillanatok alatt felvarázsolható a bringákra és nem mellesleg nagyon stabil. Erre a konzolra rögzül a lámpa, amit fél pillanat feltenni, illetve levenni a konzolról. A lámpához még kapható sisakkonzol (bár a tömege miatt nem a legalkalmasabb fejvédőn viselni) és a villára szerelhető konzol is.

Teszteredmény: Az egyik legszembarátabb színhőmérséklettel rendelkező lámpa az idei körképünkben, ami emellett nagyon szélesen és homogén terít, minden tereptárgy (kátyú, kő, gyökér) kiválóan látható vele. Az 1100 lumenes fényereje gyakorlatilag mindenre elég hazai viszonyok között országúton és terepen egyaránt. Maximális fényerő mellett az üzemideje csak 1,5 óra, viszont 400 lumenen elmegy 4,5 órát (amivel már elég jól lehet látni ha nem extrém körülmények között bringázunk), így hosszabb távokat is bevállalhatunk vele sötétben, bár az egész éjszakás kalandokat nem fogja bírni. Szerencsére nem pakolta tele a Cateye millió üzemmóddal a lámpát, hanem csak a tényleg fontosak találhatóak benne, folyamatos fények és a két szükséges villogó üzemmód. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 49 990 Ft
További információkat ide kattintva találsz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo