fbpx

Bontrager ION Comp R első lámpa + Bontrager Flare R City hátsó lámpa szett

A téli rossz látási körülmények között néha nem árt, ha a kerékpáros nappal is használ lámpát, szürkületkor és éjszaka pedig elengedhetetlen egy erős fényű első lámpa, ami láthatóvá tesz minket a forgalom több résztvevője számára. A Bontrager ION Comp R első lámpa + Bontrager Flare R City hátsó lámpa szett többféle funkciókkal, köztük erős nappali üzemmódokkal is, és 700 illetve 35 lumen maximális fényerővel kitűnő társ lehet városi közlekedés és sportcélú felhasználás során is.

A Bontrager ION Comp R első lámpa tervezésekor a gyártó fejében egy olyan lámpa megalkotása járt, ami sokrétű felhasználásra alkalmas, kiszolgálja a városi kerékpárosokat is, de akár el lehet menni vele pár órát edzeni a sötét órákban városon kívül is. Ennek megfelelően 5 üzemmóddal látta el a Bontrager az ION Comp R-t, a fókuszált optikán keresztül a legerősebb üzemmódban képes folyamatos fényként 700 lumen fényerőt szolgáltatni 1,5 órán keresztül, ilyenkor minden körülmény között garantáltan észrevesznek az autósok és még jól is látsz vele akár terepen vagy országúti edzés közben egyaránt, nem csak sötétben, hanem nappali fényben is akár 2 km-ről látható.

A középső fokozatban 3 órán át képes folyamatosan világítani 500 lumennel, ami még szintén elég éjszakai országútizáshoz vagy terepezéshez is, “alacsony” fényerejű üzemmódban 6 órát 300 lumen erősséggel működik, ami szintén elengedő a kivilágítatlan területeken történő magabiztos bringázáshoz, ezenfelül két villogó üzemmódot tud még a lámpa, éjszakai villogóként 9 órán át működik 200 lumennel (itt folyamatos fény mellett villan be nagyobb fényerővel), míg nappali villogóként 19 órán át képes fényt szolgáltatni 300 lumen erejű villogásokkal. Látható, hogy nappal nagyobb fényerővel villog, mint éjszaka, hiszen világosban erősebb fényerőre van szükség a láthatósághoz, mint a sötét órákban.

A hozzáadott Micro USB kábel segítségével 6 és fél óra alatt tudjuk teljesen feltölteni a lámpában található 2600 mAh-s akkumulátort nulláról. Töltés közben nem szükséges levenni a kormányról, mert alulról ilyenkor is hozzáférhető az USB port. Akár a kormányra, akár a bukósisakra is felszerelhető a Bontager ION Comp R, a gumis rögzítésnek köszönhetően egy mozdulattal fel- illetve leszerelhető a kormányról, illetve a konzolról is könnyedén levehető a lámpa.

A Bontrager Flare R City hátsó lámpa hasonló céllal készült, mint a fenti ION Comp R, csak mivel hátulra nem kell látnunk ezért a nappali és éjszakai látszódás biztosítása volt a cél. 4 üzemmódot építettek ebbe a lámpába, 2 éjszakait és 2 nappalit, nappali villogó módban 35 lumenen 8 órát képes működni, míg éjszakai villogóként 35 lumenen 16 órát (az a különbség a két mód között hogy másképp villognak), nappali folyamatos fényként 20 lumenen 3 órát megy el, míg éjszakai folyamatos fényként 2 lumenen 20 órát. Az éjszakai folyamatos fénynél érdemes megemlíteni, hogy ez a 2 lumen jobban látszik, mint egy átlag hátsó lámpa 10-15 lumenje. 5% alatt átkapcsol a lámpa takarékos módba, ilyenkor még 30 perccel meghosszabbodik az üzemidő és nem maradunk fény nélkül. Ezenkívül fényérzékelő is található a Flare R City-ben, ami a nappali vagy az éjszakai fényviszonyokhoz állítja a lámpa fényerejét, vigyázva arra, hogy ne használjunk nappali fényt éjszaka és ne utáltassuk meg magunkat az autósokkal. USB kábellel tudjuk tölteni a lámpába épített akkumulátort, aminek a feltöltése nulláról kb 1,5 óra.

A szilikon pánttal rögzülő konzol segítségével egyszerűen felszerelhetjük a nyeregcsőre, ami 16 fokkal kompenzálja a nyeregcső szögét, hogy függőlegesen álljon a lámpa. Az egyszerű szerelhetőség fontos, mert így gyorsan le tudjuk venni a bringánkról és zsebre tudjuk tenni ha őrizetlenül hagynánk a kerékpárunkat.

Teszteredmény: A Bontrager ION Comp R első lámpánál 700 lumen áll a rendelkezésedre, méghozzá másfél órán keresztül, amivel már terepen is elég jól látsz és országúton is nagy tempóval haladhatsz. A másfél óra kitolható, ha az 500 lumenes módra visszakapcsolsz a lassabb szakaszokon, és így egy hosszabb éjszakai edzés is belefér. A két csökkentett folyamatos fényű mód mellett van olyan durván villogó üzemmódja is, amivel nappal is feltűnő leszel, de esti használatra csak a 200 lumenes villogó módot ajánlanánk. A Flare R City hátsó lámpa fénye az alacsony lumen számok ellenére nagyon jól látható, sok jóval nagyobb teljesítményű villogót legyőz. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Ajánlott fogyasztói ár: 42 990 Ft (de mindkét lámpa külön-külön is megvehető)
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo