fbpx

BBB Cycling Stud (BLS-141) első lámpa

A BBB Cycling Stud első lámpa azoknak készült, akik rossz látási viszonyok között is látszódni szeretnének a közlekedés többi részvevője számára. A maximális 130 lumenes fényerejét biztosan észre fogják venni az autósok, de nem fogja őket vakítani, amire mostanában elég sok a panasz a részükről a nagyobb fényerejű lámpák miatt. Ezenkívül kis méretének köszönhetően könnyen zsebre tudjuk rakni amikor a bringánkat valahol ott hagyjuk.

Az óraátállítás után egyre kevesebben tudnak már világosban hazatekerni a munkahelyükről vagy akár a boltból, ezért mindenképpen eljön annak az ideje, hogyha eddig nem is tettük, hogy lámpát tegyünk a kerékpárunkra. Hiába látunk mi a közvilágításnak köszönhetően, az autósok nem fognak minket már könnyen észrevenni, vagy rosszabb esetben csak akkor vesznek észre egy párás, nedves napon amikor már csattan a bringa a motorháztetőn. A látszódás kulcskérdés. A BBB Cycling ilyen felhasználásra alkotta meg a Stud első lámpáját, amit biztosan látni fognak az autósok. A 130 lumenes fényerő bár nem nagy, de bőven elengedő arra, hogy észrevegyenek minket a forgalomban, sőt a rosszabbul megvilágított útszakaszokon is látni fogunk vele. A látszódás funkciót tovább erősíti, hogy oldalirányból is látszódik a lámpa fénye, ami jól kiegészíti a küllőkön található prizmák vagy a külsőn oldalán található reflexcsíkok fényvisszaverését. A fénysugár formája szögletes, ami a klasszikus lámpákéra emlékeztet.

A BBB Cycling Stud fényforrása egy led, ami 3 funkcióban működik, tud gyenge és erős folyamatos fényt, illetve 130 lumennel képes villogni és a funkciók között a bekapcsoló gombbal tudunk váltogatni. A lámpában az energiát egy 1000 mAh-s akkumulátor biztosítja, amit a Micro USB porton keresztül tudunk tölteni, a gyári adat szerint 2 óra alatt nulláról fullra.

A rögzítés a BBB Cycling klasszikus megoldásával a TightFix konzollal történik, ami a kerek csőprofillal rendelkező kormányokkal kompatibilis. A konzol felszerelése maximum fél percet vesz igénybe (ha nagyon lassúak vagyunk akkor talán 1 percet is), és ezután a lámpát egy mozdulattal tudjuk rá feltenni, illetve levenni, ez különösen akkor fontos amikor a bringánkat otthagyjuk valahol és nem szeretnénk a lámpát a kormányon hagyni. Ilyenkor még jól jön a Stud kicsi mérete, mert akár a zsebünkben is elfér.

Teszteredmény: Négyszögletes fénysugárral világít, kb 20 métert jól el lehet vele látni, de közvetlenül a kerékpár előtt kicsit gyenge a fénye. Mivel elsősorban “látszódni” lámpa ezért az utóbbi tulajdonság nem feltétlenül jelent problémát. Ha kell, városon kívül kerékpárúton vagy országúton is haza lehet vele tekerni. Mérete kicsi és könnyű, optimális városi lámpa. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Jellemzők:
-A speciális kialakítás nagyszerű oldalsó láthatóságot és olyan fénynyalábot tesz lehetővé, amely nem zavarja a szembeforgalmat
-Folyamatosan világító módban 130 lumen max fényerő
-Szerszám nélküli TightFix BLS-191 kormánykonzol, Ø 22 – 32 mm átmérőkhöz
-Elem töltöttség jelzővel és mini USB-kábellel
-Üzemmódok: Alacsony fényerő, Erős, Villogó fény
-Akkumulátor: 1000 mAh

Ajánlott fogyasztói ár: 9 505 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo