fbpx

Utasbiztosítás külföldre: nélkülözhetetlen bármilyen utazáshoz!

Egy utazás előkészületei sokszor stresszhelyzetet okoznak. Sokan listát készítenek, az azon szereplő tételeket, minthogy az úti okmányok érvényesek-e, vagy a foglalások visszaigazoltak-e, nagy gonddal pipálják. Ne maradjon ki a sorból semmiképp, az utasbiztosítás külföldre alapvető, és válasszuk a legmegfelelőbbet!

Úti okmány, pénz és utasbiztosítás külföldre, ami nélkülözhetetlen

Rengetegszer halljuk az utazás szervezése során, ellenőriztük-e az úti okmány érvényességét, elegendő pénzt váltottunk-e, és nem feledkeztünk-e el az utasbiztosításról. A három kulcsfontosságú tényező, ami nélkülözhetetlen a felhőtlen nyaraláshoz.

Mivel az utasbiztosítás elengedhetetlen, bármilyen messzire és bármilyen hosszú időre is utazunk, ezért érdemes tüzetesen áttanulmányozni a Biztosításszakértő.com által kínált lehetőségeket. Különböző típusok, konstrukciók közül választhatjuk ki, melyik a legideálisabb utasbiztosítás külföldre a mi szempontunkból.

Utasbiztosítás külföldre városlátogatáshoz, nyaraláshoz

A városnéző utasbiztosítás, az úgynevezett baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (BBP) teljes körű védelmet nyújt és segítséget jelent, ha külföldön balesetet szenvedünk, megbetegszünk vagy poggyászkár keletkezik. Ezt köthetjük, ha autóval, busszal vagy vonattal valósítjuk meg az utazást városnéző céllal, esetleg rokonlátogatásra érkezünk, de üzleti utazóknak is ez ajánlott.

Amennyiben repülős utazást tervezünk, akkor érdemes az “utasbiztosítás külföldre repülővel” opciót közelebbről megvizsgálni. Ilyen esetben az alap baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás mellett olyan extra szolgáltatásokkal egészül ki a biztosítás, mint a kártérítési összeg behajtása a légitársaságtól, a poggyászkésedelem miatti többletköltségek térítése vagy eleve a poggyász sérülésére vonatkozó térítés.

Ha tengerparti nyaralást, aktív szabadidős tevékenységet tervezünk, akkor a speciális változat mellett javasolt dönteni. Ennél kifejezetten ezekre a tevékenységekre fókuszált a védelem mértéke, “kalandsportfedezetet” tartalmaz, illetve fontos tétele a felelősségvédelem és a jogvédelem.

Milyen legyen az utasbiztosítás külföldre, ha hosszabb időre megyünk?

A hosszabb ideig tartó külföldi utazások esetén még inkább elengedhetetlen az utasbiztosítás megléte, hiszen több idő, több lehetőség, hogy utolérjen egy betegség vagy egy véletlen baleset. Ne kockáztassunk, kell az utasbiztosítás külföldre!

Kérdés azonban, egy hosszú hónapig tartó nyelvtanulásra vagy munkavállalási céllal utazva, melyik biztosítás a legideálisabb?

Külön biztosítás létezik az egyes esetekre, így vegyük figyelembe, hogy Európán belül vagy kívül tartózkodunk-e majd, illetve a tevékenység mire irányul, mondjuk fizikai munkát fogunk-e végezni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo