fbpx

Tiszta és szép utastér: így válasszuk ki a tökéletes autószőnyeget!

Az autószőnyeg fontos, mondhatni nélkülözhetetlen kiegészítő, amelynek feladata, hogy megóvja a jármű belső terének tisztaságát. Ha azonban olyan darabot szeretnénk választani, ami nemcsak a funkcióját képes betölteni, de mutatós is egyben, nehéz lehet a döntés.

Szövet- vagy gumiszőnyeget válasszunk? Az ár vagy a minőség legyen a döntő? Ebben a cikkben megmutatjuk a legfontosabb dolgokat, amiket minden sofőrnek érdemes tudnia, mielőtt új autószőnyeg vásárlására adná a fejét.

Gumi vagy szövet legyen az alapanyag?

Az autós kiegészítőkkel foglalkozó Peppi webshop autószőnyegek terén sem hagyja cserben a vásárlókat. A legjobb minőségű, méretpontos darabokból válogathatunk, a kínálatban pedig szövet- és gumiszőnyegek egyaránt elérhetők. De melyik jelenti ezek közül a hosszú távon is kifizetődő megoldást?

Természetesen mindkét típusnak megvannak a maga előnyei. A gumi autószőnyegeket például lényegesen könnyebb tisztítani és karbantartani. Anyaguknak köszönhetően időtállóak, a magasított peremmel pedig megakadályozzák, hogy a sár, a latyak vagy a víz beszennyezze a kárpitot. Bizonyos modellek azonban kevésbé esztétikus megjelenésűek lehetnek.

A szövetszőnyegek ezzel ellentétben nehezebben tisztíthatók, és nem fogják fel a nedvességet, ellenben jól tartják a port. Megjelenésük azonban sokszor letisztultabb és mutatósabb a gumiszőnyegeknél. Alkalmazásuk leginkább a száraz, tavaszi-nyári időszakban ajánlott, míg ősszel és télen érdemes lehet őket egyszerűbben kezelhető gumiszőnyegekre cserélni.

Ha előszeretettel töltjük szabadidőnket a természetben, rendszeresen túrázunk, sportolunk a szabadban, akkor is az utóbbiakkal fogunk jobban járni, hiszen hiába hordjuk be az autóba az extra szennyeződést, pillanatok alatt és tökéletesen ki tudjuk tisztítani.

Mire figyeljünk a termék kiválasztása során?

Az autószőnyegek piacán univerzális, illetve adott típushoz illeszkedő modellek közül válogathatunk. Előbbiek általában olcsóbbak, míg utóbbiak tökéletes illeszkedést és tapadást garantálnak. Ez növeli a használat biztonságát, ami azt jelenti, hogy hosszú távon lényegesen jobb beruházást jelent egy olcsó, univerzális modellnél.

Lényeges lehet továbbá a rögzítés módja is. Míg egyes autók gyári padlórögzítéssel vannak felszerelve, más gépjárművek nem rendelkeznek ilyen védelemmel. Ebben az esetben érdemes olyan készletet vásárolnunk, amely a rögzítéshez szükséges kellékeket is tartalmazza. Ez megakadályozza a szőnyegek elmozdulását, ami nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi a vezetést.

Az élmagasság jelentősége

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy az élmagasságról se feledkezzünk meg. Téli körülmények között a tálcás szőnyegek nagyon hatékonyak, hiszen az 1 és 5 cm közötti élek hatékonyan fogják fel a havat és az egyéb szennyeződéseket. Ilyen módon a legzordabb időjárási körülmények között sem kell amiatt aggódnunk, hogy tönkre fog menni a kárpit, és súlyos összegeket kell költenünk annak tisztítására vagy épp cseréjére.

A választott autószőnyeg minősége és kialakítása tehát nagyban befolyásolhatja a vezetés élményét, éppen ezért érdemes mindig jó minőségű, megbízható terméket választanunk.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo