fbpx

Természetes összetételű krém készítése házilag

A különböző arc- és testkrémek azok a kozmetikumok, melyeknek szinte mindenki piperepolcán bérelt helyük van. Környezetvédelmi és egészségügyi szempontból is az a legjobb, ha ezek a kozmetikumok természetes eredetűek és bőrbarátak, semleges összetételűek.

Ha szeretnéd tudni, mit is használsz pontosan bőröd ápolására, a legjobb saját kezűleg elkészíteni tápláló krémedet. Ez a Soapcenter támogatásával most rendkívül könnyen kivitelezhető. Mutatjuk, hogyan!

Natúr krém: recept mindenkinek

Nem kellenek ahhoz különleges eszközök, anyagok vagy speciális helyszín, hogy kozmetikumokat gyárts. Saját konyhádban is megteheted néhány egyszerű alapanyag felhasználásával. Melyekre biztosan szükséged lesz, a következők: shea vaj, mandulaolaj, cetil-alkohol, növényi emulgeálószer és egyéb kiegészítők, úgy mint a Tego Care és a Coscard. A Soapcenter csomagajánlatai között elérhető a Krémtúra 2 csomag. Ez minden szükséges anyagot tartalmaz, mellyel elkészíthető a Te saját, tápláló krémed.

Ne feledkezz el az alábbiakról sem!

A házi krém kutyulásához szükséged lesz még néhány dologra, így 2 rozsdamentes edényre, 2 főzőpohárra, 3 csészealjra, konyhai mérlegre, robotgépre, 3 kiskanálra, frissen vasalt terítőre vagy vászondarabra. A felsorolt eszközöket bevetés előtt mindenképp fertőtlenítsd! Az asztalt vagy a munkalapot, ahol dolgozni fogsz, tisztítsd le, majd töröld szárazra. Az eszközöket mosogasd legalább 5 percen át, hogy a mosogatószer fertőtlenítő hatása érvényesülni tudjon. Végül hagyd őket megszáradni egy tiszta, száraz terítőn.
Ezek a krém készítésének lépései

Első lépésként 24 g mandulaolajat és 6 g shea vajat mérj ki az egyik főzőpohárba. Adj hozzá 4 g cetil-alkoholt és 7-10 g Tego Care emulgeálószert is. Ha szeretnél pontos, maximálisan precíz munkát végezni, a méricskéléshez használj csészealjakat. Ezzel a zsírfázissal meg is vagy! Jöhet a vízfázis, mely során 105 g desztillált vizet szükséges a másik főzőedénybe öntened.

Harmadik lépésként melegíts vizet és helyezd bele a két főzőedényt. A melegítést folytasd mindaddig, amíg a főzőpoharakban lévő összetevők egyneművé nem válnak. Ennek érdekében kevergetheted is a poharak tartalmát. Miután minden felolvadt, öntsd egybe a két pohárban lévő keveréket és kutyuld robotgép segítségével magas fokozaton mindaddig, amíg ki nem hűl az elegy. Illatosításhoz használj illóolajat vagy valamilyen kozmetikai illatanyagot!

A fentiekben meghatározott recept alapján mintegy 500 g krémet készíthetsz el. Ez azért nem kevés, valószínűleg nem fogod rögtön vagy legalábbis néhány napon belül magadra kenni a teljes mennyiséget. Hogy tovább legyen felhasználható a saját készítésű kozmetikumod, adj hozzá 19 csepp Cosgard tartósítót. Tádám, készen is van! Szinte percek alatt elkészítettél egy kiváló natúr krémet.

(x) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo