fbpx

Te hogy állsz az immunrendszered erősítésében?

Aligha akad olyan ember, aki ne szeretne magának stabil és ellenálló immunrendszert, azonban már kevesebb azoknak a tábora, akik hajlandóak tenni is érte, bár sok esetben a tudatlanság a ludas. Sokan ugyanis bele sem gondolnak abba, hogy az alapvető dolgok mekkora jelentőséggel bírnak az egészségmegőrzés terén.

Éppen ezért mai cikkünkben arra térünk ki, mire is kell odafigyelni ahhoz, hogy szervezetünk a lehető legellenállóbb legyen a betegségekkel szemben.

Első a biztonság

Van, ami ellen a legerősebb immunrendszer sem véd, ilyenek többek között a fürdőszobai balesetek, amiket egy kádajtó beépítésével meg tudsz előzni. Ha nem igazán tudod elképzelni, hogy is néz ez ki a valóságban, akkor tekintsd meg az UDOOR fürdőkádajtó referenciamunkáit, ahol láthatod, hogy szinte kivétel nélkül minden kádnál alkalmazható ez a megoldás.

Fontos lépés lesz ez az egészséged érdekében, hiszen ha fürdősóval vagy illóolajokkal, gyógynövényekkel turbózott fürdőt veszel, az kifejezetten jót tesz majd a közérzetednek, az izmaidnak és az ízületeidnek is. Persze ez csak egy teendő az egészséges életmód listáján, de mutatjuk a többit is!

Az erős immunrendszer alappillérei

Igyekszünk minél jobban összefoglalni, mire ügyelj a mindennapok során.

  1. A mozgás mindennek az alapja, ugyanis csökkenti a stresszt, örömhormont termel, valamint makrofágokat, amelyek segítségével a szervezet elpusztítja a kórokozókat.
  2. Nem győzzük hangsúlyozni a megfelelő táplálkozás jelentőségét: a változatos, gyümölcsökkel és zöldségekkel, rostban gazdag és halakkal megspékelt étrend aranyat ér.
  3. Ehhez kapcsolódik a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele is, ami alatt a víz értendő, szemben a cukrozott üdítőkkel és a koffeintartalmú italokkal.
  4. Nem elhanyagolható a szabad levegőn való tartózkodás sem, így érdemes rendszeresen kültéri programokat szervezni, ahol akár egy könnyed séta, akár némi kertészkedés, egy rövidebb vagy akár hosszabb túra duplán feltölt majd.
  5. Az alvás és a kialakult napi rutin is nagyban támogatja az egészséget, ugyanis a mély alvási fázisban tud aktiválódni az immunrendszer, és akkor áll neki immunsejteket termelni.

Látszólag nem bonyolult, de mégsem olyan egyszerű, amikor a tettek mezejére lépsz.

Alakítsd szokássá!

Azt mondják, 3-4 hétig kell valamit tudatosan csinálni ahhoz, hogy szokássá váljon. Kezdd a kellemes résszel: építess be kádajtót az UDOOR fürdőkádajtó szakembereivel, majd végy minden nap illóolajos ülőfürdőt egy hónap át. Következő hónaptól már egyértelmű lesz, hogy beiktatod a napodba.

Vedd aztán sorra az összes többi alappillért, és építsd be a mozgást, az egészséges étkezést, a folyadékbevitelt, a szabadtéri programokat és az elegendő alvást a szokásrendszeredbe, és máris megtettél mindent azért, hogy ellenállóbb legyen a szervezeted a betegségekkel szemben!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo