fbpx

Tanulj szórakozva!

A neten számos interaktív, tanulást elősegítő módszer található. Mindegyik közül a legérdekesebbek azok, amelyek játékos formában járulnak hozzá ahhoz, hogy bővítsék az emberek ismeretét.

Ilyenek a kvízek is, amelyekből egyre több érhető el online. Ezekkel nem csak hatékonyan, de hasznosan is el tudod ütni a szabadidődet. Mutatunk egy oldalt, ahol számos kvízt találsz különféle témakörökben!

Online kvízek változatos témákban

A Keresztlabdánál számos új kvíz kerül publikálásra heti rendszerességgel. A jó hír, hogy az oldal tulajdonosai a legkülönfélébb témákat is felölelik, kezdve a gasztronómiától a filmeken, irodalmon, zenén és sporton át a tudományig. Így azok is megtalálják a számításukat, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, de azok is, akik szeretnék alaposan próbára tenni az elméjüket.

Bármilyen céllal is vágsz neki, hogy felfedezd ezt az online kvízektől hemzsegő felületet, az szinte biztos, hogy tanulni fogsz valami újat – hacsak nem vagy egy két lábon járó lexikon. A kérdésekre ugyanis akkor is meg fogod tudni a helyes választ, ha nem sikerül kiválasztanod a jó megoldást. Ha odafigyelsz ezekre a visszajelzésekre, akkor olyan dolgokat is megjegyezhetsz, amelyek eddig még ismeretlenek voltak számodra, vagy réges régen elfelejtetted őket. Nem csoda, ha nem ugrik be minden történelemmel vagy földrajzzal kapcsolatos téma, de ez egy ragyogó alkalom, hogy felfrissíthesd az emlékezetedet.

Oldd meg a napi feladatokat!

Nem csak kérdéssorokra adandó válaszokat találsz a Keresztlabda oldalán, vannak kissé eltérő típusú feladatok is. Ezek a napi feladatok.

Ezek között találsz fejtörőket, amelyek olykor matematikai, olykor logikai feladványok. Nem árt, ha tudsz fejszámolni és ismered a műveleti sorrendeket, máskülönben könnyen téves választ adhatsz a megoldandó egyenletekre. Megesik, hogy igaz vagy hamis játékot tesznek közzé az üzemeltetők, időről időre pedig közmondásokat kell kiegészítened.

Ha egy kicsit lazítanál…

Ha úgy érzed, hogy már eleget tornáztattad az agyadat, akkor felüdülésként olvashatsz érdekességekről is ugyanezen az oldalon. Megtudhatod többek között azt, hogy ki találta ki a karantént és miért, de olvashatsz meglepő tényeket a Csillagok háborúja kapcsán vagy a természetben ritkán előforduló állatokról.

A Facebookon is van egy közösség, a Kvíz kuckó, amelyet a kvízek és logikai játékok szerelmeseinek hoztak létre. Itt maguk a tagok is posztolhatnak képes kvízeket vagy más fejtörőket, persze csak ha az adminok jóváhagyják ezt. Ha kreatív vagy, itt teret fogsz kapni, ebben egészen biztos lehetsz. Ez egy élettel teli közösség, ahol a nehezebb feladványokat a többiekkel közösen agyalva fejthetitek meg!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo