fbpx

Szóba sem jöhet a kék vagy rózsaszín babaszoba?

Ha még csak most tervezitek a babaszobát, de abban már egyetértetek, hogy ki van zárva a klasszikus, de számotokra már unalmas rózsaszínben vagy kékben tündöklő gyermekszoba, akkor mindenképpen olvass tovább. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet funkcionális, jól használható, stílusos és barátságos a kicsi szobája.

Valami egyedit és izgalmasat keresel? Talán az erdei varázs megragad!

Esetleg még nem tudjátok a baba nemét, vagy egyszerűen csak nem akarjátok követni a sztereotípiákat és olyan babaszobát terveztek, ami nem kimondottan lányos vagy fiús?

A Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítői között számos olyan terméket találsz, amely az erdők világát idézi. Ha a választásod például egy erdei varázs mintás ágynemű szettre esik, akkor arra figyelj, hogy a többi kiegészítő egyszínű legyen, ne alakuljon ki kavalkád.

Célszerű kiválasztani egy neked tetsző színt a mintás ágynemű huzatból, mondjuk a mustársárgát vagy zöldet, és ebben a színben pompázó baldachint, zsebes tárolót, kiságy szoknyát, szőnyeget, díszpárnát és egyéb kiegészítőt vásárolni. Meglátod, tökéletes lesz az összhang, meghitt és hangulatos szobát alakíthatsz így ki a gyermeked számára.

Mitől lesz jól használható egy babaszoba?

Elsősorban egy biztonságot nyújtó és megnyugtató környezetre van szüksége a babának. Helyet kell biztosítani a kényelmes kiságynak, melyben zavartalanul pihenhet. Az alvóhely kialakításakor a megfelelő ágynemű, rácsvédő és baldachin gondoskodik a nyugodt alvásról. Szükség van pelenkázóra, tárolókra, dobozokra, egy kényelmes fotelre, ahol szoptathatod. A kicsi szórakoztatásáról is gondoskodni kell, egy Adamo vagy csepphinta fejlesztő hatású is egyben.

A kis méretű bútorok, mint például egy fotel, kanapé, asztal, székek is rendkívül fontosak annak érdekében, hogy a gyermek megfelelő módon fedezhesse fel az őt körülvevő világot. A gyerekeknek szükségük van olyan méretű bútorokra, melyek a magasságukhoz igazodik, mert így könnyen el tudják érni a könyveket és játékokat, ha minden a számukra megfelelő magasságban van. Szükségtelen nagy méretű akasztós szekrény és komód, hiszen a gyerekek ruhái sokkal kisebbek a felnőttek ruháinál.

Fordítsunk kellő figyelmet a dekorációra

A gyerekek hangulatára pozitív hatással vannak a vidám figurák és kiegészítő dekorációs elemek. A megfelelő világítás szintén fontos, valamint az éjjeli lámpa használata biztonságot ad elalvás előtt, hiszen védelmet nyújt a sötétben megbúvó szörnyek ellen. Az erdő témában berendezett szobában igazán stílusosan mutatnak az erdei gomba formájú éjjeli lámpák.

Faliképekkel vagy falmatricákkal szintén egyedi hangulatot tudunk teremteni. Gondoskodjunk arról, hogy puha, bélelt legyen a szoba, ezért válasszunk megfelelő méretű szőnyegeket, játszószőnyegeket. Díszpárnákkal és puffokkal még inkább fokozható a kényelem.

S végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a levegő tisztaságáról és megfelelő páratartalmáról, melyet légtisztítóval és párásítóval tudunk elérni.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo