fbpx

Szivarosok figyelem! Ezért fontos a megfelelő páratartalom!

Minden kezdet nehéz. Ha egy új hobbi elkezdéséről van szó, akkor pedig az előbbi halmozottan igaz. A szivarozás egy igazán kellemes, nemes elfoglaltság. Hosszú múltra tekint vissza, azonban ahogy az idő telik, úgy válik az újoncok dolga egyre nehezebbé. Manapság már nem tudjuk meghallgatni a vén szivaros tanácsait, ami a kezdőknek sok problémát okozhat. Ne aggódjon, mi szeretnénk segíteni. A következőkben a humidorokról és a bennük lévő páratartalomról lesz szó. Mindent elárulunk! Miért fontos? Mikor kell ellenőrizni? Mi történik, ha nem megfelelő? Olvasson tovább, ha szeretne többet megtudni!
A legalapvetőbb információk

Mint a tapasztalt, vén szivarosok helyettesei, szeretnénk a legfontosabbal kezdeni. Ez nem más, mint a humidor és ennek fontossága. Ha még csak most ismerkedik a szivarokkal, nem feltétlenül tudja, hogy miért is olyan fontos ez az eszköz, pedig a humidor a szivarosok leghűbb, legközelebbi barátja. Ugyanis ez az, ami biztonságban, tökéletes körülmények között tartja a szivarjait.

A humidor képes magas páratartalmon tárolni a szivarokat. Ezeknek az illatos rudaknak ugyanis arra van szükségük, hogy megvédjék őket a kiszáradástól. A szivaroknak 68-72%-os páratartalomban kell tölteniük az idejük legnagyobb részét ahhoz, hogy akár hónapok múltán is ugyanazt az élményt adhassák, mint az első alkalommal, amikor kóstolta. A szivarok nagyon könnyen kiszáradnak, ettől kell őket megvédeni.

A páratartalom ideális szinten tartása

Ahhoz, hogy a körülmények mindig kifogástalanok legyenek a humidorban, hygrométerre lesz szüksége! Ez az egyszerű kiegészítő bármikor megmondja, hogy a humidorban milyen körülmények uralkodnak. Ha digitális darabot választ, az nagy eséllyel a hőmérsékletet is megmutatja.

Mi történik azzal a szivarral, ami nincs egy humidor védelmező falai között tárolva, és nem élvezi a tökéletes páratartalmat? Nos, nagyon kiszárad, ami miatt aztán meglehetősen kellemetlen mellékízeket vesz fel, ráadásul könnyedén törik majd, ami az élményből vesz el.

Persze baj akkor is történhet, ha megfelelő páratartalom között tartja a szivarjait. Ilyen esetben a penész okozhatja a kellemetlenséget. Ez azonban nem egy akkora gond, mint amilyennek elsőre hangzik! Egyszerűen meg lehet különböztetni a veszélyeset a kevésbé veszélyestől, utóbbi ugyanis, ha időben elkapja, csupán néhány szivart fog érinteni, amelyekről egy nedves ronggyal könnyen le lehet szedni.

Vigyázzon, sok tévhit terjed az interneten!

Sajnos az internet hátránya az, ami az előnye is: bárki feltehet rá bármilyen információt. Éppen ezért mindenképp csak olyan weboldal tanácsaiban bízzon a szivarokkal kapcsolatban, ahol kizárólag a témával kapcsolatos eszközöket lehet beszerezni és csupán a témában készült bejegyzéseket lehet olvasni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo