fbpx

Szertartásvezetőre vagy anyakönyvvezetőre van szükségem? Mi a különbség?

Megvolt a romantikus hangulatú lánykérés, valamint már az esküvő gondolata is ott motoszkál a fejetekben, azonban bajban vagytok a tervezéssel, és nem tudjátok, hogyan kezdjetek neki az egésznek? Nem vagytok egyedül, amennyiben nem erre a feladatra születtetek, vagy nem jártatok már végig jó pár esküvőt, akkor valószínűleg nektek is nehezebb elképzelni a nagy nap forgatókönyvét. A tervezet megírása mellett fel kell bérelnetek a megfelelő személyzetet is, azonban ekkor merülhet fel bennetek a kérdés, hogy: akkor most anyakönyvvezetőre vagy szertartásvezetőre van szükségünk? Esetleg mindkettőre?


Mi a különbség az anyakönyvvezető és a szertartásvezető között?

Nagyon lényeges, hogy már az elején tisztázd magadban a két külön meghatározásba tartozó személyek mibenlétét és a közöttük lévő különbségeket, hiszen nagyon nem mindegy, hogy melyikük van jelen a nagy napon. Fontos kérdés, hiszen tudnod kell, hogy ki az, aki hivatalosan összeadhat benneteket, ki az, aki nem csak a hivatalban, de akár a Balaton partjára is elmegy, hogy álmotok valóra váljon.

Az anyakönyvvezető előtt a menyasszonynak és a vőlegénynek együtt szükséges megjelennie annak érdekében, hogy bejelentsék a házassági szándékot, amelyet követően 30 nap várakozási időnek teszik ki őket, hogy szándékuk erős akarattá alakuljon.

A házasság a 30 nap leteltével hétköznap és munkaidőben ingyenesen megköthető, azonban munkaidő után, hétvégén, valamint egyedi helyszínen díjköteles szolgáltatásnak számít. Állami ünnepeken nem lehet házasodni. Az ingyenes esküvők nagyon gyorsak, és csupán két tanúra van szükség, persze lehet bővített verziót is kérni – felár ellenében. A beszéd maga nem személyre szabott, nincsenek benne belsős poénok, sem közös megható pillanatok. Sablonszöveg felmondását követően kivitelezik az esküvőt.

A szertartásvezető által nyújtott szolgáltatások

Ezzel szemben a szertartásvezető kreatív keretek között képes összeadni benneteket. Bárhol és bármikor kérhetitek szolgáltatásait, teljes mértékben a ti igényeitekhez és elképzeléseitekhez igazodik, legyen akármilyen furcsa vagy extrém, számára a lényeg a ti örömötök. Ugyan hivatalosan nem ad össze benneteket, szóval csak akkor vezethet szertartást, ha már papíron házastársak vagytok, de ekkor sokkal személyesebb, meghatóbb, viccesebb és az egész család számára élvezetes programként tálalva.

Bármi lehet, amit az amerikai romantikus filmekben láttál, vagy amit már ezerszer végigpörgettél a fejedben, nincs korlát, amely megállítana. Ennek fejében érdemes meggondolnod, hogy valóban szeretnéd-e, ha a nagy nap felejthetetlen lenne, vagy megelégszel egy átlagos folyamattal.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo