fbpx

Nem csak sportoláshoz kell megfelelő cipőt húzni!

No igen, tipikusan olyan téma, amire sokan egy nagyot legyintenek, hogy nem fogják elővenni a munkavédelmi felszerelést, mert nem komfortos, meg minek is, úgysem lesz baj. Máskor sem szokott az lenni ugyebár.

Csakhogy ez egyáltalán nem ennyire egyszerű. A munkavédelmi felszerelések pontosan azok ellen a balesetek ellen védenek, amelyek gyakorlatilag óhatatlanul is előfordulhatnak az adott feladat közben, anélkül, hogy ezt az ügyetlenségünknek vagy a balszerencsénknek kellene betudni.

Mire képes egy munkavédelmi cipő?

Az ujhazbodrogi.hu kínálatából akár munkavédelmi bakancsokat is beszerezhetünk, amelyek képesek megóvni lábainkat a sérülésektől.

Ezek mind olyan követelményeknek felelnek meg, hogy még akkor se fordulhasson elő komolyabb és akár orvosolhatatlan következmény, ha valamelyik könnyen bekövetkező és előre nem feltétlenül kivédhető esemény is megvalósul, amely enélkül a lábbeli nélkül jóvátehetetlen sérülésekhez vezetne.

Munkavédelmi bakancs vs. hagyományos cipő

A speciális kialakítás határozottan megkülönbözteti a munkavédelmi bakancsokat a sima cipőktől, még abban az esetben is, ha azok márkásak, drágák vagy éppen beépített védelemmel, például acélbetéttel vannak ellátva. Sem a belső, sem a külső kialakítás nem teszi alkalmassá a normál viseletre szánt cipőket arra, hogy a munkavédelmi lábbeliket képesek legyenek helyettesíteni.

A vágásbiztos bakancs jelentősége

Említettük, hogy minden cipőnek megvan a maga feladata, amire szánták. Ez a munkavédelmi bakancsok körére is abszolút igaz. A kínálatban megtalálható darabok aszerint vannak megalkotva, hogy a különböző munkákhoz, illetve a munkák közben jellemző körülményekhez legyenek képesek alkalmazkodni. Az egyik jellegzetes fajta nem más, mint a vágásbiztos bakancs, amely elsősorban a mechanikai behatásokkal szemben jelent védelmet, illetve minden olyan helyzetben képes a lábainkat megóvni, amikor akármi elvághatná őket.

A kényelem tekintetében is élen járnak

Egy kiváló minőségű munkavédelmi lábbeli nemcsak a biztonságot képes megnövelni, hanem a komfortot is, ezáltal pedig a hatékony munkavégzésre is képes hatást gyakorolni. Pontosan ennek érdekében készülnek lélegző anyagból, ami meggátolja azt, hogy a lábak beleizzadjanak.

Jellemzően a talp kialakítása is különleges. Egyrészt képes biztosítani akár egész nap a komfortos viselését a cipőnek, amely akár egész nap is hordható lesz, a sok állás és a rengeteg toporgás mellett is. Másrészt veszélyes, csúszós felületen is biztos lesz ezekkel a járásunk, és ha véletlenül például egy szögbe belelépünk, akkor sem fogunk az ügyeleten kikötni egy tetanusz oltásért sorba állva.

Egy vágásbiztos bakanccsal elkerülhetővé válnak a komoly sérülések, ezáltal megelőzhetők azok a balesetek is, amelyeknek a következményeit egyébként nem lehet orvosolni.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo