fbpx

Munkaerő-kölcsönzés: hogyan működik és kinek hasznos?

Ma számos vállalkozás küzd munkaerőhiánnyal. A cégek folyamatosan keresik a megoldásokat, egyre többen választják a munkaerő-kölcsönzést, mely hatékonyan hidalhatja át a létszámmal kapcsolatos problémákat.

Érdemes előre tervezni

A váratlan helyzetekre felkészülve a vállalkozásoknak érdemes időben utána járni az egyes lehetőségeknek. Ma nem könnyű feladat különösen a gyártó iparban megfelelő munkaerőt találni, állandó probléma a folyamatos fluktuáció. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalat kollégáival a megoldási lehetőségekről beszélgettünk.

A munkaerő-kölcsönzés lehetőségét leggyakrabban a kékgalléros, vagyis a fizikai dolgozókat foglalkoztató gyártó/termelő vállalatok veszik igénybe. Ennek több oka is van, egyik a fentebb említett magas fluktuáció, de ide tartozik a hr osztály leterheltsége, az ipari régiókra jellemző állandó munkaerő-hiány, főleg, amennyiben gyakran lép fel hirtelen igény nagyobb átmeneti létszámra, komoly nehézséget okozva ezzel a cégek számára. A munkaerő-kölcsönzésnek három résztvevője van, a munkavállaló, a kölcsönvevő és a kölcsönbeadó cég. Az utóbbi felkutatja a kölcsönvevő cég számára a legideálisabb jelölteket, majd saját dolgozóként alkalmazza őket.

Minden fél számára előnyökkel jár

A kiválasztott munkavállalók ezután a munkát már a kölcsönvevő vállalat számára végzik majd. A folyamatnak számos előnye van:

  • Az adminisztrációs teendők nagy része a kölcsönbeadó céget terheli, így a másik fél HR osztálya tehermentesül.
  • A kiépített rendszereiknek köszönhetően a hiányzó, akár nagyobb létszám gyors pótlása sem okoz gondot a kölcsönző cégnek.
  • A kölcsönzés díja költségként elszámolható, így a tervezett bérköltség szinten tartható.
  • A bér-, szállás- és útiköltségeket a kölcsönző cég megelőlegezi.
  • A dolgozó munkaviszonyának megszüntetését nem szükséges megindokolni.

Megbízható, tapasztalt céget kell választani

Bár a munkaerő-kölcsönzés nagyban megkönnyíti a cégek működését, hosszú távon is fontos, hogy a megbízott cég tapasztalt és felkészült legyen. A Beraman Hungary munkatársai évtizedes, az iparágban több mint kétezer fő kölcsönzése során szerzett tudásukat felhasználva szolgálják ki ügyfeleik igényeit a legmagasabb szinten.

Erősségeik között említhető többek között a korrekt piaci magatartás és a (határon túlra is) kiterjedt kapcsolatrendszer, így mindenképpen megfelelő választás cége leghatékonyabb működésének segítésében és a terhek csökkentésében. Szavazzon bizalmat az eredményes együttműködésnek, a kölcsönös tiszteletnek és az elégedett munkavállalóknak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo