fbpx

Mit kell tudni az implantációs fogpótlásról?

Sajnos bármikor megtörténhet, hogy egy fogprobléma, baleset vagy egyszerűen az időskor miatt egy fogunkat elveszítjük, vagy el kell távolítani. Ebben az esetben rendkívül fontos, hogy a fogat mihamarabb pótoljuk, hiszen olyan káros folyamatok indulnak el a szájüregben, amelyek hosszú távú, visszafordíthatatlan következményekkel járnak.


A fogpótlás egy modern és gyakran használatos módja az implantátumok behelyezése. Ha csak 1-1 fog hiányzik a fogsorból, akkor általában ezt a megoldást szokták javasolni a fogorvosok.

Mit érdemes tudni ezekről, hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás, és mire kell figyelni a kezelést követően? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Mi is az a fogimplantátum?

Ha egy fogunk eltávolításra kerül, vagy kiesik valamilyen okból kifolyólag, akkor célszerű mihamarabb pótolni. Erre egy korszerű megoldás a fogimplantáció.

A fogimplantátumok könnyen behelyezhetőek egy kisebb sebészeti beavatkozássall. Ezt követően akár azonnal használhatóak, funkciójukat és kinézetüket tekintve pedig szinte teljesen megegyeznek az eredeti fogakkal.

Előnyei, hogy az emberek 99%-ánál alkalmazható megoldás, amely esetenként ínyfelvágás és varrás nélkül is behelyezhető. Fájdalommentes beavatkozás, amely segít megelőzni a fogvesztéssel járó további problémák kialakulását.

Az implantátum behelyezésének menete

A pácienseket általában az szokta leginkább érdekelni, hogy hogyan zajlik a fogimplantáció behelyezése. Első lépésként egy konzultációra, illetve állapotfelmérésre kerül sor, amely során a fogorvos megtervezi a kezelés menetét.

A fogorvosok egyre gyakrabban találkoznak azzal a problémával, hogy az implantációt nem tudják elvégezni csontpótlás nélkül. Ennek kiküszöbölésére egy remek megoldás a Halász Klinikán elérhető All-on-4 kezelés, amelyet megfelelő szakértelemmel rendelkező fogorvosok végeznek el. Ez a kezelés akkor lehet hasznos, ha nincs lehetőség csontpótlásra valamilyen ok miatt.

Ezt követően helyi érzéstelenítés mellett kerül sor az implantátum behelyezésére. Az implantátum csavar helyét kialakítják a csontban, majd ezt követően behelyezik az implantátumot.

Megfelelő fogápolás fogimplantáció után

 Az implantátumokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a kilökődés megelőzése és élettartamuk meghosszabbítása miatt elengedhetetlen a megfelelő fogápolás. Ez magába foglal egy naponta kétszer, közepes, esetleg lágy sörtéjű fogkefével és fogkrémmel történő, 2-3 percig történő fogmosást és fogselyemmel történő tisztítást.

Az implantátum állapotának megőrzéséhez ezenkívül fontos még a dohányzás mellőzése és a fogorvosi kontroll vizsgálaton történő rendszeres részvétel.

Amennyiben betartjuk ezeket a szabályokat, az implantátum akár életünk végéig szolgálhat minket.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo